Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: idegenben nyert az Arsenal; Véget érőben a Molde menetelése – VIDEÓVAL

A végső győzelemre is esélyes Arsenal együttese régi mumusával találkozott ma este az Európa-liga nyolcaddöntőjében. A londoniak az Olympiakosznál vendégeskedtek. Eközben a norvég Molde a „nyári” BL-búcsú után továbbra is hasít az európai „másodvonalban”

Európa-liga – nyolcaddöntő; 1. forduló
Tavaly már egy körrel hamarabb kizuhant az Arsenal. Az „Ágyúsok” nem más, mint éppen a mai ellenfél pireusziakkal szemben zúgtak ki. A két gárda korábban inkább a Bajnokok Ligájában találkozgatott egymással. 2009. óta összesen tíz meccsen találkoztak egymással: megdöbbentő a mérleg, ugyanis öt-öt győzelmet arattak.
A mostani párharcnak is természetesen az Arsenal volt az esélyese. És a londoni csillagok végre hozták is a tőlük elvárhatót. Martin Odegaard már produkál egészen jó meccseket a januári érkezése óta, ám ma szerezte első találatát a kölcsönjátéka alatt. Erre még volt válasza a görögöknek, ám végül az Arsenal a hajrára bedarált ellenfelét, és fél lábbal már a negyeddöntőben van.

Olympiakosz – Arsenal 1:3 (0:1)
G.: El Arabi (58.), ill. Odegaard (34.), Gabriel (79.), Elneny (85.)

Miközben a norvég bajnokság még javában téli álmát alussza, a hosszú európai „utazáson” tovább íródik a Molde története. A Fradi szeptemberi „ismerőse” a spanyol bajnokságban középcsapatnak számító Granadahoz látogatott, amely az előző körben a Napolit búcsúztatta izgalmas párharcban.
Ma este a spanyol klub győzelmét a veterán csatárai szállították: a 38 éves Jorge Molina góllal és gólpasszal, míg az örök ígéret Roberto Soldado góllal járult hozzá a sikerhez. A Molde akár döntetlenre is jó lehetett volna, ám az északi együttes egy átaludt félidővel talán már meg is pecsételte a saját sorsát.

Granada – Molde 2:0 (1:0)
G.: Molina (26.), Soldado (76.), ill. –

A góllövőlista élmezőnye: