Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: csak a hosszabbításban tudott pontot menteni a Lyon – videóval

A francia bajnokság (Ligue 1) aktuális fordulójának péntek esti nyitómeccsén a masszív középcsapatnak számító Reims és a bajnoki címet üldöző Olympique Lyon csapata mérte össze tudását egymással…

A Reims és az Olympique Lyon csörtéje nagy küzdelemben 1-1-es döntetlennel zárult. Bár a Lyon mezőnyfölényben játszott, az első félidőben a komolyabb lehetőségek mégis a Reims előtt adódtak. Ráadásul az első félóra végeztével a hazaiak a vezetést is magukhoz ragadták, amikor Foket bejátszását követően Mathieu Cafaro lőtt Lopes kapujába. Az OL mestere nem volt elégedett a látottakkal, mert a félidőben három cserét is kihasznált: Kadewere, Caqueret és Cornet is pályára lépett a folytatásra. Aktívabban is játszott a Lyon a szünet után, Paqueta lehetőségénél azonban Rajkovic kapus bravúrral védett. Egyre inkább állandósult a hátrányban lévő vendégek fölénye, több komoly lehetőséget is kidolgoztak, ugyanakkor az is benne volt a meccsben, hogy egy kontrából a Reims végleg eldöntheti a három pont sorsát. A hajrában Cornet és Depay is ordító lehetőségeket puskázott el, majd amikor már éppen úgy tűnt volna, hogy hiába való lesz a vendégek minden erőfeszítése, a 92. percben Depay bejátszásából a szezonban tizedik találatát jegyző Tino Kadewere befejelte az egyenlítést érő találatot.

Az egy pontot szerző Lyon így képtelen volt pontszámban beérni az éllovas Lille OSC-t, amely két ponttal előzi meg őket, szombaton pedig a hétvégi francia forduló rangadóját vívhatja a negyedik helyen tanyázó AS Monaco ellen.

Reims – Olympique Lyon 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Cafaro (33.), ill. Kadewere (90+2.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye