Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb balhé a Barcánál: egy hét után lemondott Laporta gazdasági alelnöke

Bár az csak hiú ábránd volt csupán, hogy a Barcelonánál megoldódnak a problémák az elnökválasztás után, azt azonban senki nem gondolta volna, hogy mindössze egy héttel Joan Laporta kinevezése után máris újabb botrány van készülőben. 

Nem elég, hogy a Barcelona a héten kiesett a Bajnokok Ligájából, Joan Laporta is úgy zárta az első hetét a klub új elnökeként, hogy máris lemondott az egyik vezetőségi tagja. 

Jaume Giro gazdasági alelnök vasárnap hajnalban adta be a lemondását, miután nem értett egyet Laporta pénzügyi politikájával és a jelenlegi borzalmas gazdasági helyzet kezelésével. Emellett pedig a hírek szerint Giro gazdasági elnök szeretett volna lenni, de ezt Laporta nem támogatta.

Az új elnöknek egy pénzügyi letétet kell prezentálnia a La Liga felé, ami a klub költségvetésének 15 százalékának, azaz 125 millió eurónak kellene lennie, ezt pedig  Laporta banki kölcsönökből és befektetőcsoportoktól próbálta összeszedni. Mindezt szerdáig kell bemutatni a ligának, és csak akkor foglalhatja el hivatalosan is az elnöki széket, ha ez megtörténik. Ha ez nem jönne össze, akkor új választásokat kell kiírni, ami óriási botrány lenne.

Laportának most egy új gazdasági alelnökre van minél hamarabb szüksége, hogy segítsen neki összeszedni, majd prezentálni a pénzügyi letétet. Az viszont nem sejtett túl jót, hogy ezek az ellentétek miért nem a választás előtt buktak ki, sőt, egyes források szerint újabb lemondások jöhetnek még…