Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított kapusával a török sztárcsapat – HIVATALOS

A török bajnokság (Süper Lig) mezőnyében rendszerint az élmezőnyben tanyázó patinás Galatasaray együttese a kedd esti órákban fontos bejelentést tett a csapat rutinos kapusának jövőjével kapcsolatban…

A Galatasaray egyesülete megerősítette, hogy a klubot évek óta hűségesen erősítő uruguayi kapus, Fernando Muslera a következő három szezonra, vagyis 2024-ig meghosszabbította szerződését a csapatnál. Az isztambuli klub azt is közölte, hogy a portás éves fizetése az új megállapodás értelmében 2.5 millió euró lesz.

A 34 éves hálóőr lassan egy évtizede szolgálja a török klubot, és egyébként sem az a vándormadár típus, hiszen a 2011 óta szolgált Galata mindössze a harmadik klubja felnőtt pályafutása során. Muslera korábban nevelőcsapata, a Montevideo Wanderers (2004-2007) után a Lazio együttesében (2007-2011) szerepelt már az európai kontinensen. A hazája válogatottjának kapuját 116 alkalommal védő kapus három világbajnokságon és számtalan Copa Américán vett részt, tagja volt a 2011-ben a dél-amerikai kontinenstornát megnyerő válogatottnak.

A Törökországban 2016-ban az év játékosának választott Muslerára ugyanakkor a megbízható, kiváló teljesítménye mellett arról is emlékezetes, hogy számtalan alkalommal szenvedett már súlyos sérülést, és nem egyszer elképesztően nagy, védhetetlen bombagólokat lőttek neki – például James Rodríguez a 2014-es világbajnokságon.