Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: ez a nyolc csapat jutott be a negyeddöntőbe

A keddi és a szerdai napon lebonyolították a Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírásából hátralévő nyolcaddöntők visszavágóit, így kiderült, hogy melyik nyolc együttes jutott tovább a sorozat negyeddöntőjébe…

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntői között az igazán nagy őrült meglepetések és fordítások kétségkívül elmaradtak, a nyolcból öt párharcban kettős győzelemmel jutott tovább a győztes, és egyetlen párharcban került sor hosszabbításra.

A leginkább drámai csatát az FC Porto és a Juventus vívta egymással még a múlt héten, melyben a portugálok a hazai 2-1-es győzelem után a rendes játékidő végén ugyanilyen arányú vereségre álltak az olasz bajnoki címvédő ellen, végül a Juve hosszabbításos győzelme a “sárkányok” örömét jelentette.

Ugyancsak szorosan alakult a Borussia Dortmund és a Sevilla közti csörte, ám a németek az idegenbeli 3-2-es diadal után a hazai 2-2-vel masíroztak a legjobb nyolc közé. Az első mérkőzésen eldőlt a továbbjutás a kör slágerpárharcában, ugyanis a Paris Saint-Germain 5-2-es összesítéssel búcsúztatta a Barcelona csapatát, megnyerve 4-1-re az első mérkőzést házon kívül.

Az összes többi párharcban kettős győzelemmel, igencsak egyértelműen jutott tovább az egyik csapat. A nyolcból hét csoportelső továbbjutott a legjobb nyolc közé.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek eredményei

Borussia Mönchengladbach (német) – Manchester City (angol) 0-2 és 0-2
Lazio (olasz) – Bayern München (német) 1-4 és 1-2
Atlético Madrid (spanyol) – Chelsea (angol) 0-1 és 0-2
RB Leipzig (német) – Liverpool (angol) 0-2 és 0-2
FC Porto (portugál) – Juventus (olasz) 2-1 és 2-3 – hosszabbítás után
FC Barcelona (spanyol) – Paris Saint-Germain (francia) 1-4 és 1-1
Sevilla (spanyol) – Borussia Dortmund (német) 2-3 és 2-2
Atalanta (olasz) – Real Madrid (spanyol) 0-1 és 1-3

A negyeddöntők sorsolását pénteken délben tartják, nem lesz kiemelés, és az azonos országból származó együttesek is összekerülhetnek egymással.