Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Benzema vezérletével győzte le a Real Madrid a Celta Vigót – videóval

A spanyol bajnokság 28. fordulójában a Real Madrid a Celta Vigo otthonába látogatott. A két csapat között Karim Benzema jelentette a különbséget, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét csapata győzelméből. A francia csatár remek formában futballozik, a legutóbbi 8 bajnokiján 8 gólt lőtt. A Real Madrid jelenleg a második a tabellán, de a Barcelona még vasárnap játszani fog. 

Kiegyenlített első félidőt játszott egymással a két csapat, bár gólokban a Real Madrid volt jobb. Benzema többször is veszélyeztetett, de általában a védőkbe lőtte a labdát, majd a 14. percre felébredt a Celta is, de az ő helyzetük előtt is mentettek. A 20. percben azonban mégis a fővárosiak szerezték meg a vezetést: Kroos remek passzát a francia úgy 10 méterről a bal alsóba rúgta. A 23. percben ismét a Celta került helyzetbe, most Denis Suarez passza után Santi Mina fejelt kicsit a bal felső sarok mögé. Később a Real Madridnál Vinícius került a kapu elé, kétszer is, de sem Benzema, sem Modric tökéletes passzát nem tudja gólra váltani. Nem úgy a 30. percben Benzema, aki meglőtte a saját és csapata második találatát is: Tapia kapott egy rossz passzt Murillótól, így Kroos könnyedén szerelte, majd a franciának passzolt, aki a jobb alsóba lőtt középről. Nem játszott a két gól után sem rosszul a Celta, és a 40. percben ott is volt a szépítés: Denis Suarez szép szabadrúgásáról Casemiro lemaradt, így Santi Mina nagyon simán tudott Courtois mellett a kapuba fejelni.

A második félidőben sem könnyítette meg a Real Madrid dolgát a Celta Vigo. Többet veszélyeztetett a hazai csapat, de azért Zidane-éknak is voltak helyzeteik. Az 59. percben egy szép hazai támadás végén Mallo beadását fejelte ki Casemiro, ebből pedig a Real kontrázhatott, de Valverde passzát Murillóba vágta Viníciust. A 66. percben a fiatal brazil futott fel a bal szélen Benzama passzával, de ahelyett, hogy visszapasszolta volna a labdát a franciának, inkább az ötösön álló Méndeznek adta a labdát. A 82. percben Modric kérdéses szabálytalansága után jöhetett nagyon jó helyről szabadrúgással a Celta, és Aspas lövése annyira jó volt, hogy Casemiro fejéről a kapufára csattant a labda. A végére azért már látszott, hogy a Celta itt már nem lő még egy gólt, ráadásul a 94. percben még a Real Madrid talált be harmadjára is: Benzema ballal önzetlenül középre adta a labdát Asensiónak, aki az üres kapu jobb alsó sarkába térdelte a labdát és ezzel lezárta a mérkőzést.

Celta Vigo – Real Madrid 1-3 (1-2)
Helyszín: Balaídos Stadion (Vigo) Vezette: Mario Melero López
Gólszerzők: Mina (40.) ill. Benzema (20. 30.), Asensio (90+4.)
Sárga lap: Tapia (25.), Denis Suarez (79.), Solari (85.) ill. Vinícius Junior (22.), Kroos (39.), Nacho (70.), Modric (80.)
Kiállítás: – ill. –

Celta Vigo: Villar; Mallo, Araújo, Murillo (Ferreyra, 84.), Martin, Tapia, Méndez (Beltran, 84.), Denis Suárez, Nolito (Solari, 71., Fontan 90+1.), Aspas, Mina. Vezetőedző: Eduardo Coudet

Real Madrid: Courtois; Vázquez, Varane, Nacho, Mendy; Valverde, Casemiro, Kroos (Asensio, 71.); Modric; Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Zinédine Zidane

A 28. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek:
Betis – Levante 2-0

Szombat:
Athletic Bilbao – Eibar 1-1
Celta Vigo – Real Madrid 1-3
18:30 Huesca – Osasuna (Tv: Spíler 2)
21:00 Valladolid – Sevilla (Tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Getafe – Elche (Tv: Spíler 2)
16:15 Valencia – Granada (Tv: Spíler 2)
16:15 Villarreal – Cadiz
18:30 Atlético Madrid – Alaves (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Sociedad – Barcelona (Tv: Spíler 2)

 A bajnokság jelenlegi állása:

 A góllövőlista jelenlegi állása: