Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Deschamps: “Zidane lehet az utódom a francia válogatottnál”

A francia válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Didier Deachamps szerint a Real Madrid vezetőedzője, Zinedine Zidane lenne az ideális utód a helyére.

Didier Deschamps 2022-ig, a katari világbajnokságig fogja biztosan irányítania a francia válogatottat, mivel a szerződése azután jár le. A francia szakvezető legutóbbi interjújában arról beszélt, hogy szerinte a Real Madrid vezetőedzőjének, Zinedine Zidane-nak kellene átvennie a helyét a kispadon, mivel ő az egyetlen, akinek van esélye arra, hogy az ő eredményeit is túlszárnyalja.

“Az edzői eredményei hitelességet adtak Zidane-nak. Eddig is megvolt a jogosultsága annak, hogy a Real Madrid edzője legyen, de mostanra már a hitelessége is megvan. Leginkább neki kellene helyettesítenie a kispadon majd egy napon.”

Zidane egy évet még mindenképpen szeretne a Real Madridnál tölteni, habár egyre többször merül fel a távozásának a lehetősége a sportsajtóban. A francia tréner szerződése eredetileg is 2022-ig szól, és ezt a francia Telefoot szerint mindenképpen ki szeretné még tölteni. Zidane maga is bevallotta már, hogy látja magát a francia válogatott csapatkapitányaként.