Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: az Arsenal felállt a padlóról, két öngól is kellett a West Ham ellen – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság hétvégi, csonka fordulójának vasárnapi játéknapján a West Ham United hazai pályán 3–3-as döntetlent ért el az Arsenallal szemben – a Kalapácsosoknak minden adott volt, hogy győztesen hagyják el a pályát, ám végül nem tudtak élni az eséllyel.

David Moyes alakulata alaposan bekezdett a London Stadionban: a hazaiak picivel több mint fél óra alatt már három találattal mentek – előbb Jesse Lingard lába sült el, majd Jarrod Bowen és Tomas Soucek is bevette Bernd Leno kapuját. A vendégek számára kulcsfontosságú volt, hogy még a szünet előtt összejött a szépítés, Alexandre Lacazatte remek kísérlete Soucek lábáról jutott a hálóba.

A fordulást követően ismét kapitulált a WHU védelme, ezúttal Craig Dawson próbált menteni, peches volt. Mikel Arteta fiai ezek után még jobban küzdöttek, ráadásul olyan frissen beálló emberekkel, mint Nicolas Pépé vagy Gabriel Martinelli. Az elefántcsontparti támadó le is tette a névjegyét a találkozón, ugyanis a 82. percben ő készítette elő az Arsenal egyenlítőgólját, amelyet Lacazette jegyzett – amivel ki is alakult a végeredmény.

Az Ágyúsok a válogatott-szünet előtt 9. helyen tanyáznak a Premier League tabelláján, míg a West Ham az Európa-liga-indulást érő 5. pozíciót foglalja el.

West Ham United FC – Arsenal FC 3–3 (3-1)
Gólszerzők: Lingard (15.), Bowen (17.), Soucek (32.), ill. Soucek (38. – öngól), Dawson (61. – öngól), Lacazette (82.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Fulham 1–2 Leeds United

Szombat
Brighton 3–0 Newcastle United

Vasárnap
20:30 Aston Villa – Tottenham Hotspur

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: