Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: nem hibáztak az élmenők, a Porto két öngóllal nyert – videóval

A portugál bajnokság (Primeira Liga) 24. fordulójának szombat esti programjában a címvédő FC Porto és a listavezető Sporting CP egyaránt pályára lépett…

A második helyen tanyázó FC Porto egy rendkívül parázs mérkőzésen 2-1-re diadalmaskodott a középmezőnyben tanyázó Portimonense vendégeként 2-1-re. Az első félidő jó darabig gól nélküli döntetlenre állt a vendégek lehetőségei ellenére, majd a ráadás pillanataiban egy kapu előtti kavarodás során a hazaiak részéről Possignolo a saját kapujába juttatta a labdát, de rögvest egyenlíthettek volna, Marchesin kapus azonban bravúrral hárított Beto kiugrásánál. A második félidő elején akár eldönthette volna a mérkőzést a Porto, azonban Marega és Taremi lehetősége egyaránt kimaradt, nem sokkal később pedig Fali Cande ziccere végén kiegyenlített a hazai gárda. Három perccel később azonban már ismét a Portónál volt az előny, amikor a BL-ben a Juventus ellen is szabadrúgásból eredményes Sergio Oliveira állított helyzetből való lövése a kapufát találta el, majd Samuel kapusról a hálóban kötött ki. Ezt követően a két vezetőedző az oldalvonal mellett összeszólalkozott egymással, a játékvezető pedig mindkettejüket kiállította. A házigazda becsülettel igyekezett az egyenlítésért, de a nagyobb lehetőségek inkább kontrák révén inkább a Porto előtt adódtak, ám több találat végül már nem született.

Portimonense – FC Porto 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Cande (64.), ill. Possiggnolo (45+1), Samuel (67.)

 

A listavezető Sporting CP ezt követően a Guimaraes gárdáját fogadta, és a veretlen éllovas 1-0-s hazai győzelemmel erősítette meg vezető helyét a portugál tabella élén. A lisszaboni gárda fölényben játszott és több kisebb lehetősége adódott a vezetés megszerzésére, Tomas találatát például a videóbíró érvénytelenítette. Aztán az első játékrész hajrájában az előre húzódó hátvéd Goncalo Inacio közelről fejjel volt eredményes, miután egy előre ívelt pontrúgást még két csapattársa tovább fejelt, míg eljutott hozzá a labda. A Sporting ezt követően biztosan tartotta minimális előnyét, és bár a második játékrész során több lehetősége volt újabb gólokat szerezni, végül 1-0 lett a találkozó végeredménye. A kihívó ezzel továbbra is veretlen, és változatlanul tíz pont előnnyel vezeti a bajnokságot az üldöző Porto előtt.

Sporting CP – Vitória Guimaraes 1-0 (1-0)
Gólszerző: Goncalo Inacio (42.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye