Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: a neves angol lap három magyar játékost is kiemelt a válogatottból

Neves angol lap, a The Guardian foglalkozott legutóbb a magyar válogatottal annak okán, hogy Magyarország egy csoportba került Angliával a világbajnoki selejtezősorozatban. A lap három játékost emelt ki a keretünkből.

A The Guardian több játékost is kiválogatott a csoportbeli válogatottakból az összeállításába, köztük három magyar játékossal: az angol lap Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és Szalai Attila jelentőségét emelte ki a magyar válogatottban.

Gulácsi Péter, vagy ahogy a cikkben írják, “A fal” a Bajnokok Ligájában is megfordult RB Leipzig hálóőre évek óta, aki angol csapatok ellen is védte már klubja kapuját. Kiemelik, hogy a magyar játékos az egyik legjobb kapus jelenleg Európában, amit reményeik szerint meg is fog mutatni szeptemberben, amikor az angol válogatott Budapestre utazik. Hozzáteszik, hogy mindössze 5 hálóőrnek van több kapott gól nélküli meccse Európában ebben a szezonban az ő 13 mérkőzésszámánál (Mike Maignan, Ederson, Édouard Mendy, Jan Oblak and Emiliano Martínez). Gulácsi jelenleg 26 mérkőzésen lépett pályára az idényben az RB Leipzig színeiben, tehát a mérkőzéseinek a felét kapott gól nélkül hozta le. Megemlítik Willi Orbant is, akivel klubcsapatában is együtt játszik, ezért a válogatottban is remekül szerepelnek együtt, mivel Magyaroszág jelenleg 6 mérkőzése veretlen.

Szoboszlai Dominik a tél egyik legnagyobb átigazolásaként érkezett meg az RB Leipzigbe, de sajnos jelenleg sérülés miatt sem a klubjában, sem a válogatottjában nem bevethető, de kétségük sincs afelől, hogy Gareth Southgate inkább addig játszana a magyarok ellen, amíg a fiatal középpályás nem lehet ott a magyar válogatott keretében. A lap kiemeli, hogy Szoboszlai minden ellenfél számára hatalmas fenyegetést jelent, és bár január óta nem léphetett pályára, ősszel azért megmutatta a Bajnokok Ligájában, még az RB Salzburg színeiben, hogy milyen képességei vannak. Hozzáteszik, hogy a középpályás rendkívül magabiztosan játszik, és nagy érvágás lesz Magyarország számára a hiánya Lengyelország ellen.

A harmadik név a listán Szalai Attiláé, aki télen igazolt a török Fenerbahce csapatában, és azóta is csapata egyik legjobbja, pedig, ahogy a lap is említi, akkor még Mesut Özil árnyékában érkezett meg Isztambulba. Mostanra azonban már a lap számára is kijelenthető, hogy erről szó sincs, és a magyar védőnek eddig sokkal nagyobb hatása van csapata játékára. Hozzáteszik, hogy a 23 éves játékos azonnal beilleszkedett új csapata védelmébe, ahol mint középső- és baloldali védő is bevethető, így a magyar válogatottnak is nagyon hasznos tagja. Szalai Attila 11 mérkőzésen lépett eddig pályára a török bajnokságban, ahol a fejpárbajok 70 százalékát megnyerte, és övé meccsenként átlagosan a legtöbb passz is (56.5)