Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világfutball: Az angoloké a legértékesebb válogatott!

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a minap kezdődő válogatott szünetre elkészítette saját listáját a nemzeti csapatok és játékosaik becsült piaci értékét tekintve.

A francia L’Equipe sportnapilap foglalkozott részletesen a CIES listájával, amely szerint az angoloké a legértékesebb válogatott, a maga 628,3 millió eurós értékével. A “háromoroszlánosok” két, legrangosabban jegyzett játékosa a fenti összeg egy harmadát lefedi: Harry Kane (112,5 milló €) és Marcus Rashford (117,5 millió €).

Érdekesség, hogy a Kane és Rashford értéke elmarad azért a legértékesebbnek tartott Kylian Mbappé 158 milliós értékétől, még úgy is, hogy a franciák szélsőjének értékét nemrég még 200 millióra taksált (…)

Ha már a franciák… regnáló világbajnokként, Mbappéval a soraikban, a nemzeti csapat negyedikek az ominózus listán, a portugálok (565,8 millió €), majd a brazilok mögött.

Egy ilyen szubjektív lista rendre tartogat meglepő számokat, például azt, hogy Neymar értéke jelenleg 100 millió euró alatti (81,5 millió); Cristino Ronaldoé a félszázat sem éri el (42,5 millió); de például az összesített listán hatodik spanyolok legértékesebb játékosa Ferrán Torres (77,5 millió).