Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: ötgólos meccsen verték a horvátok az angolok legyőzőjét

A magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság vasárnapi játéknapján a C és a D csoportban rendezik meg a csoportkör második fordulójának mérkőzéseit, a délutáni-kora esti órákban mindkét kvartettben egy-egy mérkőzésre került sor…

A franciák elleni hatalmas skalpot követően a második, papíron jóval könnyebb mérkőzését is megnyerte Dánia, amely vasárnap a Gyirmót otthonában két korai góllal diadalmaskodott 2-0-ra Izland ellen az U21-es Eb-n. Az esélyesebb dánok javára a Midtjylland tehetséges támadója, Gustav Isaksen már az ötödik percben megszerezte a vezetést egy hibátlan kiugrást követően. Még az első húsz percen belül sikerült a második találatot is bevinniük, amikor az angol másodosztályú Brentford csapatában légióskodó hátvéd, Mads Bech Sorensen váltotta gólra Frediksen bejátszását. Még az első félidőben Christensen szabálytalansága miatt büntetőhöz jutottak az izlandiak, azonban az egykori Chelsea-ikon fia, Sveinn Aron Gudjohnsen tizenegyesét a kapus hárítani tudta. A második félidőben Dánia magabiztosan őrizte meg kétgólos előnyét, és hat pontjával előnyös helyzetbe került a továbbjutást illetően.

Izland – Dánia 0-2 (0-2)
Gólszerzők:ill. Isaksen (5.), Bech Sörensen (18.)

A C csoport aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)

Az első fordulóban az angolokat meglepő Svájc és a portugáloktól vereséget szenvedő Horvátország összecsapását déli szomszédaink háromgólos előnyről végül csak 3-2-ra nyerték meg Koperben. A horvátok már a nyolcadik minutumban magukhoz ragadták az előnyt Luka Ivanusec jóvoltából. Kisvártatva érzékeny veszteség érte őket, mert sérülés miatt le kellett cserélniük a Serie A-ban rendszeres játéklehetőséget kapó Erlicet. Bár a szünet után több egyenlítési lehetőség is adódott a helvétek előtt, a második etap derekánál a horvátok büntetőhöz jutottak, melyet Nikola Moro értékesített. Mindössze három perccel később Moro átadásából Dario Vizinger ugyancsak betalált, végképp eldöntve ezzel a három pont sorsát. Az utolsó tíz perchez érkezve, éppen a harmadik horvát gólt szerző Vizinger kezezése miatt kapott tizenegyesből szépített Svájc Kastriot Imeri révén, majd az utolsó percekben a menteni igyekvő Kulenovicról a saját kapujában kötött ki a játékszer egy szöglet után. A helvétek 0-3-ról egyetlen gólra feljöttek, de egyenlíteniük már nem sikerült. A két csapat így azonos pontszámmal áll a csoportban, este pedig létkérdés lehet a “háromoroszlánosok” számára a győzelem.

Horvátország – Svájc 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Ivanusec (8.), Moro (61. – büntetőből), Vizinger (64.), ill. Imeri (79. – büntetőből), Kulenovic (89. – öngól)

A D csoport aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)