Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tesztelik a nézők visszaengedését Angliában

Szigetországi beszámolók szerint az FA-kupa egyik elődöntőjén tesztelik majd a nézők biztonságos visszaengedését az angliai stadionokba, ugyanis a tervek szerint a Premier League-szezon utolsó fordulóiban már be szeretnék engedni a szurkolókat…

Az angol szövetség tervei szerint az FA-kupa egyik elődöntőjén tesztelik majd a nézők biztonságos visszaengedését az angliai stadionokba. Ennek érdekében helyi lakosokból, illetve egészségügyi dolgozókból, szociális munkásokból összesen négy ezer embert terveznek beengedni a Wembley-be.

A sorozat első elődöntőjében a Chelsea és a Manchester City mérkőzik meg egymással április 17-én, majd másnap a Leicester City és a Southampton csatázik a döntőért. Oliver Dowden kulturális miniszter korábban közölte, hogy számos tesztelést terveznek, hogy a lehető legtöbb embert biztonságban visszaengedhessék az eseményekre. A tervezet értelmében az április 25-én megrendezésre kerülő, Manchester City-Tottenham Ligakupa-döntőn is lehetnek majd nézők korlátozott számban, tesztelési jelleggel.

Ugyanakkor a nem titkolt cél, hogy valamilyen formában mielőbb visszatérhessenek a nézők a lelátókra a PL-mérkőzéseken, és a tervek szerint az idei szezon utolsó két, májusi fordulójában már bizonyos létszámú közönség előtt lépnének pályára a csapatok.