Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrikai Nemzetek Kupája: véget ért a selejtezősorozat

A keddi napon játszották le az utolsó selejtező-mérkőzéseket a 2021-ről jövőre halasztott Afrikai Nemzetek Kupájára, így kialakult a következő kontinenstorna résztvevő csapatainak névsora… 

A selejtezősorozat legnagyobb meglepetés egyértelműen az volt, hogy a korábban rendszeresen vb-résztvevő Dél-Afrika az utolsó fordulóban 2-0-s vereséget szenvedett Szudán ellen, így nyert helyzetből, lemaradt a tornáról. Szintén nem lesz ott a kontinensviadalon Angola sem, amely mindössze az utolsó körben aratott egyetlen győzelmet a selejtezőben Gambia és Gabon csoportjában.

Kijutott viszont az ANK-ra a Zöld-foki szigetek a Fehérvárról ismert Stopirával van a fedélzeten, miután kedden egy öngól jóvoltából 1-0-s győzelmet arattak Mozambik felett.

A tavaly januárról elhalasztott tornát szerint 2022 elején rendezik meg Kamerunban, a 24 résztvevőt hat darab négyes csoportba sorolják be.

A résztvevők: Kamerun, Szenegál, Algéria, Mali, Tunézia, Burkina Faso, Guinea, Comore-szigetek, Gabon, Gambia, Egyiptom, Ghána, Egyenlítői-Guinea, Zimbabwe, Elefántcsontpart, Marokkó, Nigéria, Szudán, Malawi, Etiópia, Mauritánia, Bissau-Guinea, Zöld-foki-szigetek

A selejtezőcsoportok végeredményei

(Tabellák: eredmények.com)