Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB-selejtező: négy gólt lőtt és nyert a magyar válogatott

Andorrában újabb kötelező győzelem várt a magyar válogatottra, ám ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen az andorrai csapat nagyon kellemetlen ellenfél és sosem adja magát könnyen. Sajnos ezt tapasztalatból is tudhatjuk.

Az első tíz percben nem igazán tudta uralni a meccset a magyar válogatott, azonban a 15. perc után átvették a mérkőzés irányítását. Azonban sokáig nem találták az ellenszert a hazai csapat szervezett és agresszív stílusára. Az andorrai csapat játéka néha-néha alattomos is volt, ennek lett az áldozata Kalmár Zsolt, akit a levegőben olyan szerencsétlenül löktek meg, hogy a rosszul lépett és le kellett cserélni.
A félidő végére állt össze a válogatott játéka, és az utolsó másodpercekben pedig a vezetést is sikerült megszerezni, egy fehérvári összjáték végeredményeként. Nikolic emelte be a labdát a kapu előterébe, amire Fiola Attila érkezett lendületből és a hálóba fejelt 0-1!

A második félidőben ott folytatták a játékosok ahol abbahagyták. Az 51. percben megint Nikolic ívelte a labdát a kapu elé, amit ezúttal Gazdag fejelt az andorrai kapuba 0-2! Az 58. percben Kleinheisler László megszerezte a magyar csapat harmadik gólját, ezzel pedig véglegesen eldöntötte a találkozót 0-3! A meccs eldőlt,  de a gólgyártásnak, még nem volt vége. A 90. percben Varga Roland végezhetett el szabadrúgást, a labda a kapufán csattant, azonban a kipattanót Nego a kapuba lőtte 0-4! Pár perccel később Hangya Szilveszter kezezése miatt, büntetőhöz jutott, amit Pujol értékesített 1-4!

A magyar válogatott három meccs alatt 7 pontot gyűjtött és osztályozós helyen várhatja a szeptemberi folytatatást.

Andorra – Magyarország 1-4 (0-1)
Helyszín: Andorra la Vella, Estadi Nacional Vezette: V. Thorarinsson (izlandi)
Gólszerzők: Pujol (90.+3- büntetőből) ill. Fiola (45.+2), Gazdag (51.), Kleinheisler (58.), Nego (90.)
Sárga lapok: San Nicolas (15.), Jimenez (36.), Vales (73.), Pujol (83.) ill. Nagy (34.), Hangya (88.)
Kiállítva:ill.

Andorra: Gomes – San Nicolas (Rubio 61.), Llovera, Garcia, Jimenez (Rebes 77.) – A. Martinez (C. Martinez 62.), Vieira (Pujol 77.), Vales, Cervos – Cucu (Sanchez 82.), Jordi Alaez
Szövetségi kapitány: Koldo Alvarez

Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Lovrencsics (Varga K. 83.), Kalmár (Gazdag 29.), Nagy (Sigér 61.), Kleinheisler (Nego 83.), Hangya – Nikolic (Varga R. 61.), Szalai Á.

A Wembley-ben játszották az I csoport rangadóját, azonban a legnagyobb sztár nélkül. A lengyel válogatott Robert Lewandowski sérülés miatt nem tudott pályára lépni.

Óriási fölényben játszotta végig az első félidőt az angol válogatott. A lengyeleknek még kapura lövési kísérletük sem volt. Ennek ellenére csupán egy gól született, az is büntetőből. Helik volt szabálytalan a saját tizenhatosán belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, amit Kane magabiztosan értékesített 1-0!

A második félidőt aktívabban kezdték a lengyelek, ennek ellenére a semmiből jött az egyenlítésük. Jon Stones volt könnyelmű és a Milik-Moder kettős könnyedén vette el tőle a labdát, amit Moder lőtt Pope kapujába 1-1!
A második félidőben szenvedtek az angolok, azonban így is ismételten meg tudták szerezni a vezetést. Egy szöglet után Stones fejelte vissza a labdát védőtársának, Maguire-nek, aki a hálóba juttatta  azt 2-1! Ezzel Jones kijavította a lengyel gól előtti hibáját.

Ezzel az angolok megőrizték a 100%-os mérlegüket.

Anglia – Lengyelország 2-1 (1-0)
Helyszín: London, Wembley Vezette: B. Kuipers (holland)
Gólszerzők: Kane (19.- büntetőből), Maguire (85.) ill. Moder (58.)

A mérkőzés összefoglalója

Pikáns meccsnek ígérkezett a San Marino – Albánia párosítás, mivel mindkét csapatban több Olaszországban futballozó játékos szerepelt, de míg az albánok leginkább a Serie A-ban, addig a San Marino-i játékosok leginkább az olasz alsóbb osztályokban, ráadásul a két szövetségi kapitány is olasz.

Hősiesen védekezett a miniállam válogatottja, aminek eredményekeképen nem született gól az első félidőben.
Mivel az eredmény kicsit sem volt megfelelő az albánok számára, a második félidőre az albánok szövetségi kapitánya, Edoardo Reja pályára küldte az NB I-es légiót, azaz a Ferencváros játékosát, Uzunit és a Diósgyőr labdarúgóját, Roshit.
Kicsit több, mint egy órányi játék után tudták bevenni az ellenfél kapuját az albánok. Uzuni beadásából Manaj fejelt gólt 0-1!
A 85. percben egy kapu előtti kavarodást kihasználva Uzuni szerzett egy les(gyanús) gólt 0-2!

San Marino – Albánia 0-2 (0-0)
Helyszín: Serravalle, Stadio Olimpico Vezette: K. E. Steen (norvég)
Gólszerzők:ill. Manaj (63.), Uzuni (85.)

Az I csoport állása