Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Valenciában diadalmaskodott a sereghajtó – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) szünet utáni első, 29. fordulójának nyitómérkőzését péntek este rendezték a nemrég városi rangadót nyerő Levante és a kiesés réme elől egyre kétségbeesetten menekülő Huesca között…

Némi meglepetésre a forduló előtti sereghajtó Huesca gárdája legértékesebb játékosa duplájával 2-0-s győzelmet aratott a Levante felett az Estadi Ciutat de Valenciában. Noha az első lehetőségek még a házigazda előtt adódtak, a vezetést a vendégek szerezték meg az első negyedóra végeztével, amikor Ferreiro tökéletes kapu elé ívelt labdáját Rafa Mir továbbította közvetlen közelről Fernandez Abarisketa ketrecébe. A továbbiakban a Levante játszott mezőnyfölényben, de csak kisebb lehetőségeket tudtak kidolgozni, ráadásul a második félidő elején ismét Rafa Mir villant, aki az 54. percben Seoane kiugratásából lépett ki és elegáns mozdulattal emelt a kapujából indokolatlanul kijövő portás felett a hálóba. A “békák” becsülettel próbálkoztak a felzárkózás érdekében, de Frutosék lehetőségei azonban rendszerint kimaradtak, így ezúttal még a szépítés sem jött össze számukra, váratlan hazai vereséget szenvedtek. Ennek ellenére a Levante a tizedik helyen még mindig biztonságban érezheti magát, ellenben a Huesca bár az utolsó helyről elmozdult, továbbra is csak a kieső zónában tartózkodik, és további pontokra lesz még szüksége a bennmaradáshoz.

Az immár egyre több nagy csapat által figyelt 23 esztendős Rafa Mir a legutóbbi duplájával elérte a tízgólos határt, egyúttal már most többször volt eredményes, mint a tavalyi szezonban összesen.

Levante – Huesca 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Rafa Mir (15., 54.)

 

A 29. forduló további programja

Szombat:
14:00 Granada – Villarreal (tv: Spíler 2)
16:15 Real Madrid – Eibar (tv: Spíler 2)
18:30 Osasuna – Getafe (tv: Spíler 2)

Vasárnap:
14:00 Deportivo Alavés – Celta Vigo (tv: Spíler 2)
16:15 Elche – Real Betis (tv: Spíler 2)
18:30 Cádiz – Valencia (tv: Spíler 2)
21:00 Sevilla – Atlético Madrid (tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 FC Barcelona – Real Valladolid (tv: Spíler 2)

Szerda:
21:00 Real Sociedad – Athletic Club (tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye