Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: egyetlen gól döntött a baszk csapatok házidöntőjén! – VIDEÓVAL

Tegnap este rendezték meg a koronavírus-járvány okozta programtolódás miatt a 2019/20-as idény döntőjét a spanyol kupában. A Copa del Rey fináléjába a két leghíresebb és legerősebb baszkföldi egylet, vagyis az Athletic Bilbao és a Real Sociedad jutott be.

Copa del Rey 2019/20 – Döntő

A Bilbao 1984., míg a Sociedad 1987. óta várta már a következő kupa győzelmét Spanyolországban. Rádásul az Athletic pár hét múlva újra döntőzhet, lévén a mostani idényben is ott van a fináléban. Igaz, ott már az FC Barcelona lesz az ellenfelük.

A tegnap esti, sevillai fináléban végül egyetlen gól döntött. Azt pedig a hajszálnyival, de esélyesebb Sociedad szerezte. A san sebastianiak az első játékrészben sokkal többet tettek a győzelemért, ám Marcelino szépen felkészítette a „hazaiakat” a megfelelő, játékgyilkos kontrák alkalmazására. A szünet után már sokkal kiegyenlítettebb volt a mérkőzés képe, de a színvonal továbbra sem verdeste az eget. Szemmel látható volt, hogy bár fontos lenne a trófea megszerzésre az évtizedek éhínséges távlatából, de senki nem akarta megerőltetni magát.

A 62. percben a válogatott Inigo Martínez hibázott: a tizenhatoson belül buktatta Portut. A megítélt büntetőt a vendégek legfontosabb játékosa, Mikel Oyarzabal váltotta gólra, és mint kiderült, végül kupagyőzelemre. Ezzel pedig harmincnégy év után először, összesen pedig a harmadik kupáját nyerte a Sociedad.

Athletic Bilbao – Real Sociedad 0:1 (0:0)
G.: – ill. Oyarzabal (63.-büntetőből)

A meccs összefoglalója: