Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a kihagyott büntető is belefért, a Sevilla legyűrte az Atléticót – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 29. fordulójának vasárnap esti rangadóján a listavezető Atlético Madrid idegenben egygólos vereséget szenvedett a Sevilla ellen. A madridi szempontból kellemetlen eredménynek köszönhetően még kiélezettebbé vált a harc a La Liga-elsőségért.

Az összecsapás első játékrészében egyértelműen a hazaiak domináltak, a 12 kísérletükre a vendégek csupán 3 próbálkozással válaszoltak. A várakozásoknak megfelelően a labdát is sokkal többet birtokolta ellenfelénél Julen Lopetegui alakulata. Az andalúziaiak legnagyobb lehetőségére csupán a 8. percig kellett várni: Lucas Ocampos nem tudta gólra váltani a büntetőt, Jan Oblak érezte az irányt. A szünetre gól nélküli döntetlennel vonulhattak a felek.

A fordulást követően az Atlético jóval több életjelet mutatott, ám a vezetést mégis a Sevilla szerezte meg: a 70. percben az argentin középpályás, Marcos Acuna érkezett viszonylag szabadon a rutinos Jesús Navas beadására. A folytatásban Diego Simeone fiai sokszor mindent egy lapra feltéve rohantak az egyenlítésre, amely végül nem jött össze, így a bajnoki címre pályázó együttes ezűttal pont nélkül maradt.

Az Atlético előnye három pontra csökkent a címvédő Real Madridhoz képest a tabellán, míg a Barcelona vesztett pontok tekintetében már csak egy egységgel van lemaradva a Matracosoktól. A Sevilla magabiztosan őrzi a Bajnokok Ligája-indulást érő 4. helyet.

Sevilla FC – Atlético Madrid 1–0 (0-0)
Gólszerző: Acuna (70.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Levante 0–2 Huesca

Szombat
Granada 0–3 Villarreal
Real Madrid 2–0 Eibar
Osasuna 0–0 Getafe

Vasárnap
Alavés 1–3 Celta Vigo
Elche 1–1 Real Betis
Cadiz 2–1 Valencia

Hétfő
21:00 Barcelona – Valladolid

Szerda
21:00 Real Sociedad – Athletic Club

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: