Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: Varga gólpasszával győzték le a listavezetőt – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 32. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén az éllovas Besiktas gárdája az öt forduló óta nyeretlen Kasimpasához látogatott…

Óriási meglepetésre a középcsapatnak számító Kasimpasa 1-0-s győzelmet aratott a szünet utáni folytatásban a listavezető Besiktas gárdája ellen. A házigazda kifejezetten bátran kezdte a találkozót, és az első húsz perc végéhez közeledve Varga Kevin átadása után Aytac Kara balról befelé húzott és a tizenhatos előteréből védhetetlen gólt bombázott Destanoglu hálójába. A Kasimpasa sokkolta a korai góllal a listavezetőt, amely nehezen talált magára, és bár többet birtokolták a labdát, a komolyabb lehetőségek rendszerint Vargáék előtt adódtak. A félidő ráadásában a kanadai Larin járt közel az egyenlítéshez, lövése azonban elkerülte a hazai kaput. A térfélcserét követően nem sokkal Welinton lerántása után tizenegyeshez jutott a hazai csapat, Thelin büntetője azonban kihasználatlanul maradt. A továbbiakban is jobbára csak meddő mezőnyfölényben játszott a bajnokesélyes, az igyekezet ellenére a BJK előtt kevés egyenlítési lehetőség előtt adódott, a Kasimpasa a hármas sípszóig megőrizte egygólos előnyét és otthon tartotta a három pontot. Varga a 75. percig pályán volt, csapata szezonbeli 31. mérkőzésén már a 29. alkalommal lépett pályára.

Az üldöző Galatasaray szombati vereség után tehát az éllovas Besiktas ugyancsak botlott, így akár a török forduló nagy nyertese lehet a Szalai Attilát foglalkoztató Fenerbahce együttese, amely hétfő este a Denizlispor ellen lép pályára.

Kasimpasa – Besiktas 1-0 (1-0)
Gólszerző: Kara (19.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye