Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga 2: botlott a Mallorca, egyedül élen az Espanyol – KÖRKÉP

A spanyol bajnokság (La Liga) első osztályú küzdelmei mellett a hispánok másodosztály bajnokságában (La Liga 2) ugyancsak a célegyenesbe fordultak a küzdelmek, és a húsvéti hétvégén némi változás történt a mezőny élén…

A spanyol másodosztály (La Liga 2) 33. fordulójában az Espanyol csapata sorozatbeli negyedik győzelmét aratta, amikor a duplázó Raúl de Tomás vezérletével 3-0-s idegenbeli győzelmet aratott a sereghajtó Albacete vendégeként. Ezzel szemben az élvonaltól szintén tavaly búcsúzó Mallorca hiába állt hetek óta a barcelonaiakkal fej-fej mellett a bajnokság élén, a vasárnap esti “szigeti rangadón” csak 1-1-es döntetlenre futotta erejükből a középcsapatnak számító Las Palmas ellen. A papírformának megfelelően a Mallorqueta már az első negyedórán belül magához ragadta a vezetést szenegáli gólfelelőse, Amath Ndiaye találatával, azonban a második félidő elején a “kanárik” az argentin Sergio Araujo jóvoltából egalizálni tudtak, így a csapatok megosztoztak a pontokon.

Las Palmas – Mallorca 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Araujo (47.), ill. Ndiaye (14.)

Kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt az Espanyol két pont lépéselőnybe került a Mallorcával szemben az első helyen. Mint ismert, a végelszámolásnál az első két helyezett automatikusan feljut a spanyol élvonalba, a harmadiktól hatodik helyen végző csapatok pedig a playoff keretein belül döntik el a harmadik feljutó kilétét. Az évek óta a feljutásra ácsingózó Almería számára a hétvégi vereség sokba kerülhet, hiszen már öt pont a hátrányuk a második mögött és hét az éllovastól, ráadásul a harmadik 2020-as kieső Leganés is megközelítette őket. Az ötödik helyen ugyancsak két korábbi ismerős, a Sporting Gijón és az egyel kevesebbet játszó Rayo Vallecano áll még rájátszás-helyen, de egyelőre még például a Girona és a szebb napokat megélt Málaga is joggal reménykedhet a playoff-szereplésben.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye