Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol topklubok vinnék a Salzburg triplázóját

Gőzerővel robog a klubtörténet tizenötödik bajnoki címe felé a Red Bull Salzburg együttese. Az osztrák csapat a hétvégén 3:1-re verte a Sturm Grazot. A rangadó hőse a mesterhármast szerző Patson Daka volt. A zambiai aligha tölti a következő idényt is a Bundesligaban.

A 22 esztendős Daka manapság az egyik legértékesebb Salzburg játékosnak számít. A zambiai csatár toronymagasan vezeti a góllövőlistát, és a statisztikája is több, mint félelmetes. A huszonhárom bajnoki gólját tizenkilenc meccsen szerezte. Az egész szezonban csak két találkozón nem tudott betalálni.

Daka szerződése 2024-ig érvényes a Salzburggal, az értékét pedig minimum 20-25 millió euróra becsülik a szakértők. Az osztrák bajnoknál sokáig ragaszkodtak Szoboszlai Dominik megtartásához is, és csak nehézkesen engedték el a magyar válogatott sztárját a Leipzighoz is. Érzésünk szerint Daka hamarabb, már idén nyáron találhat magának új munkaadót.

A brit Star szerint angol klubok egész tömege írta már fel az afrikai légióst a kívánság listájára: Arsenal, Everton, Liverpool, Manchester United.