Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Vinícius dupla és Real Madrid győzelem a Liverpool ellen – videóval

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében találkozott egymással a 2018-as finálé résztvevői, a Real Madrid és a Liverpool. A spanyolok nagyon jól kezdték a mérkőzést, és hamar kétgólos előnyre tettek szert, és bár rájuk ijesztett az angol csapat, végül nagyon simán húzták be az odavágót. 

Kevés helyzet jellemezte az első félidőt, de egyértelműen a Real Madrid játszott jobban. Sokáig csak mezőnyharc zajlott hazai fölénnyel, aztán a 13. percben jött a spanyolok első nagy helyzete, amikor Mendy egy remek csel után beadta a labdát, amit Vinícius Junior a bal alsó sarok mellé fejelt. A 16. percben a Liverpool is veszélyeztetett, ekkor Mané beadását fejelte ki Nacho Jota elől, majd Alexander-Arnold beívelését fejelte el Lucas Vázquez. A 18. percben Benzema passzát követően ziccerben Vinícius a labda mellé rúgott. A brazil szélső a 27. percben nagyot javított, mivel megszerezte a Real Madridnak a vezetést: Kroos elképesztő passzát tökéletesen vette le Vinícius az elkéső Phillips mellett, majd nagyjából 16 méterről a jobb alsóba lőtt, Alisson esélytelen volt. Innentől szinte teljesen átvette az irányítást a hazai csapat, a Pool kicsit összezavarodott a bekapott góltól. Ez a 36. percben is meglátszott, amikor egy hatalmas vendéghiba után meglőtte a második gólját is a Real Madrid: Kroos indított a saját térfeléről, Alexander-Arnold viszont pont Asensio elé fejelte a labdát, aki megpróbálta átemelni azt Alisson fölött, és bár a kapus belekapott a pörgetésbe, a labda visszapattant a spanyol elé, akinek már csak a hálóba kellett azt pöckölni. Még a szünet előtt, a 43. percben Asensio mehetett egyedül a kapu felé, de nem tudta ellőni jobbal a labdát a kapujából messze kifutó Alisson mellett, és ezzel le is zárult a játékrész.

A második félidőt már sokkal jobban kezdte a Liverpool, aminek meg is lett gyümölcse, mert az 51. percben szépített a Liverpool: Jota rossz lövése Modricról Szalah elé pattan, aki középre lőtt, és Courtois jobb kezéről a lécre, onnan a gólvonal mögé pattant a labda. Azonban elég hamar visszaállt a Real Madrid fölénye, és többször is beszorították a Poolt a saját kapuja elé. A 63. percben azért volt egy nagy helyzete Klopp gardájának is, amikor Robertson beadását Jota tolta Mané elé, aki lőtt volna, de oldalról ment becsúszva Mendy hatalmasat mentett. A 65. percben már viszont megint a Real Madrid lőtt gólt: Modric tette le laposan Vinícius elé a labdát, amit azonnal kapura is lőtt, majd Phillips lába között és Alisson kezéről a kapuba jutott a játékszer. A végére a Pool még próbált presszingelni és támadni, de ez a nap nem az övék volt. A Real Madrid bár több gólt nem lőtt, nagyon simán húzta ki ezzel a három találattal a végéig, így előnnyel utazhat a Pool otthonába Zidane csapata.

Real Madrid – Liverpool 3-1 (2-0)
Helyszín: Alfredo di Stefáno stadion (Madrid) Vezette: Felix Brych (német)
Gólszerzők: Vinícius Junior (27. 65.), Asensio (36.) ill. Szalah (51.)
Sárga lap: Lucas Vazquez (49.) ill. Mané (39.), Thiago (56.), Alexander-Arnold (83.)
Kiállítás: – ill.

Real Madrid: Courtois, Lucas Vázquez, Militao, Nacho, Mendy, Modric, Casemiro, Kroos, Asensio (Valverde, 70.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 85.), Benzema. Vezetőedző: Zinédine Zidane

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak (Firmino, 81.), Robertson, Wijnaldum, Fabinho, Keita (Thiago, 42.), Szalah, Diogo Jota (Shaqiri, 81.), Mané. Vezetőedző: Jürgen Klopp

A góllövőlista jelenlegi állása: