Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City – Dortmund: Guardiola szerint a sok meccs megöli a focistákat

Érdekes kritikát fogalmazott meg a FIFA és az UEFA ellenében a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola. A spanyol szakember a Borussia Dortmund elleni BL-párharc felvezető sajtótájékoztatóján szállt bele a szövetségekbe.

Ma este a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében találkozik egymással a Manchester City és a Borussia Dortmund. Az első felvonást megelőzően még tegnap megejtették az ilyenkor szokásos interjúkat.

Az ANSA kivonatából kiderül, hogy a City-t 2016-tól irányító Guardiola nem csak a klubjával kapcsolatos véleményét, de a globális témákat sem hagyja ki szó nélkül. A korábbi Barcelona és Bayern München edző szerint a koronavírus-járvány miatt besűrűsödött naptár még a korábbiaknál is jobban kisajtolja a játékosok erejét.

„A túl sok meccs megöli a labdarúgókat. Ők emberek, nem gépek. Tudom, hogy egyes játékosaim szomorúak, mert mindig játszani akarnak, de ez nem lehetséges. Ha minden fronton harcban szeretnénk lenni, akkor a történelem legrövidebb idényében rotálnunk kell. A játékosoknak pihenésre van szükségük. Az UEFA és a FIFa megöli őket, egyszer sem volt egy hét szabadságuk azóta, hogy elkezdtük a szezont.”.

Természetesen Guardiola a BL-kihívásról is nyilatkozott:

„A tavalyi, Lyon elleni kiesést nagyon nehéz volt megemészteni. Nem tagadom, hogy fájdalmas volt, még hetekig ott volt a fejemben. Nem érdemeltük meg a továbbjutást, de most itt vagyunk, hogy újra megpróbáljuk. Mindenki a lehető legmesszebbre akar jutni.”

– fogadkozott, a manchesteriek főnöke.