Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyelőre nincs meg Petry utódja

A Hertha vezetősége lázasan keresi Petry Zsolt utódját, akit előző nap küldött el a német klub, miután a Magyar Nemzetnek adott interjújában politikai kérdésekben foglalt állást. Pótlására kézenfekvő volt a klub korábbi játékosa és Dárdai Pál jó barátja, Király Gábor.

Azonban a korábbi 107-szeres válogatott kapus visszautasította a megkeresést. Hiába szerette volna Dárdai és a klub sportigazgatója és korábbi játékosa Arne Friedrich is ha Király csatlakozik az edzői stábhoz.

„Való igaz, megkerestek Berlinből, a Hertha felvette velem a kapcsolatot. Megtisztelő, hogy újra felvetődött a nevem a klubnál, de jelen helyzetben sajnos nem mondhattam igent a felkérésre – mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Király Gábor. – Napi szinten rengeteg a teendőm a Király Sportegyesülettel és a sportlétesítménnyel, most nem tudtam volna ezt magam mögött hagyni.”

„Megvan a legmagasabb kapusedzői végzettségem, az UEFA A-licencem, és aki ismer, azt is tudja, mennyire szívügyem a Hertha. Ezzel együtt ilyen gyorsan nem lehetett megoldani a váltást. Szerencsére ezt Berlinben is megértették.”

Petry 2015 óta volt a Hertha szakmai stábjának a tagja. Korábban a Paderbornnál és a Hoffenheimnél edzősködött, illetve 2008-ban Erwin Koeman irányítása mellett a magyar válogatott kapusedzője volt.

Közben a Hertha tovább folytatja a harcot a bennmaradásért. Szombaton a kilencedik helyen álló Mönchengladbach-ot fogadja a csapat.

A Bundesliga állása