Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: győzött, így már 11 ponttal vezeti a tabellát az Inter – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 28. fordulójából elhalasztott Inter – Sassuolo mérkőzést pótolták szerda este a felek, amelyet előbbi nyert, így továbbra is magabiztosan robog a bajnoki cím felé. 

A találkozó 5. percében megszerezhette volna a vezetést a vendég gárda, de Pedro Obiang lövése centikkel elkerülte a kaput. Nem úgy, mint öt minutummal később Romelu Lukaku, aki Ashley Young beadására érkezett remekül és tessékelte a labdát a hálóba (1-0). Az első játékrészre több feljegyzésre méltó lehetőség nem is akadt már, ennek következtében szűkös hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőben sem kápráztattak el minket a csapatok, az első valamire való esélyig 22 percet kellett várni, ám abból gól is született, amelyet Lautaro Martínez szerzett Lukaku átadásából, aki gólja után kioszt egy gólpasszt is (2-0). A találkozó hajrájáig kellett várni egy újabb lehetőségre, amiből szintén gól születik, a Sassuolo tudott szépíteni a 21 éves elefántcsontparti támadó, Hamed Traoré találatával a 85. percben (2-1). Az utolsó pillanatokban még Alexis Sánchez szerezhetett volna gólt, de a gyönyörű mozdulata nem lett teljesen pontos, ezáltal fölé ment a labda. Az Inter így végül 2-1-es sikert aratott, aminek köszönhetően már 11 pont az előnye a második helyezett városi rivális AC Milan csapatával szemben, míg a Sassuolo csak a kilencedik pozíciót foglalja el.

Inter – Sassuolo 2-1 (1-0)
Játékvezető: M. Irrati, Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) (Milánó)
Gólszerzők: R. Lukaku (10.), L. Martínez (67.) ill. H. Traoré (85.)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye