Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: a RB Leipzig játékosa érkezhet nyáron – sajtóhír

Az Ágyúsok egy fiatal és masszív belső védővel erősítenének, aki nyáron csatlakozhat az együtteshez egy komolyabb összegért.


Az Arsenal a RB Leipzig középhátvédjét, Ibrahima Konatét szemelte ki, aki David Luiz helyére érkezhet angol sajtóinformációk szerint. A brazil a nyáron elhagyja a csapatot szerződésének lejártával, így nyílik meg a lehetőség a francia bekk előtt.

A 21 éves labdarúgó jelenlegi piaci értékét 35 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.de, és a hírek szerint az Ágyúsok simán kifizetnének érte 40 millió eurót is.

Mikel Arteta alatt ugyan folyamatosan inog a kispad, viszont a hullámvasút-szerű teljesítmény ellenére is bizakodó a spanyol mester a maradásában és mindenképpen szeretné megkaparintani a francia utánpótlás-válogatott játékost.

Konaté 2017-ben igazolt a Lipcséhez a Sochaux csapatától teljesen ingyen, ennek következtében kijelenthető, hogy hatalmasat fogott vele a német együttes. A 21 esztendős középhátvéd a közel idénye alatt 90 mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken védő létére 4 gólt is szerzett. Az elmúlt időszakban bokasérüléssel bajlódott a francia labdarúgó, így bő két hónap kihagyásra kényszerült, a visszatérése óta pedig egyelőre csak cserként veti be őt Julian Nagelsmann mester.