Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-be igazolt a Boca Juniors gólvágója – HIVATALOS

Több héten át tartó tárgyalássorozat végén a szerda esti órákban került hivatalosan bejelentésre, hogy az argentin Boca Juniors húzóembere elhagyta a csapatot az MLS kedvéért…

 

Az MLS-ben szereplő Minnesota United együttese a szerda esti órákban erősítette meg hivatalos formában, hogy vételi opcióval kölcsönvette a Boca Juniors gólerős támadóját, Ramón Ábilát a következő idényre.

A 31 éves córdobai születésű támadó 2018 óta minden sorozatot figyelembe véve 81 mérkőzésen 34 gólt szerzett az “arany-kékek” színeiben, a 2020-as Copa Diego Armando Maradona-sorozat küzdelmei alkalmával például hat találatig jutott. A “Wanchope” becenévre hallgató támadó korábban a másodosztályú Instituto és az Huracán színeiben ontotta a gólokat, de kipróbálta magát az akkor még a brazil első osztályban szereplő Cruzeiro soraiban is, ahol szintén nem okozott csalódást. Az elmúlt szűk három évben a Boca húzóembere volt, a River Plate elleni emlékezetes, 2018-as Libertadores-kupa-döntőben is betalált.

Az MLS április 17-én rajtoló 2021-es idényének a Minnesota egész biztosan komoly célokkal vághat neki, hiszen Ábila személyében egy vérbeli befejezőcsatárt igazoltak, aki ráadásul kiválóan ismeri a csapat karmesterét, a múlt nyáron ugyancsak a Bocától szerződtetett Emanuel Reynosót.