Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Roma fordított az Ajax ellen, az utolsó pillanatban ikszelt le az Arsenal – videóval

Drámaiságból nem volt hiány az Ajax és az Arsenal otthonában az Európa-liga negyeddöntőjében: a hollandok ellen az AS Roma fordított a 87. percben, míg az Ágyúsokkal szemben a Slavia Praha egyenlített közvetlenül a lefújást megelőzően.

Az amszterdamiak az első félidő végén jutottak vezetéshez a Farkasok ellen Davy Klaassen révén, majd a fordulást követően megvolt a lehetőségük arra, hogy bebiztosítsák a találkozót: Dusan Tadic azonban büntetőt hibázott az 53. percben. Nem sokkal később a rómaiak egyenlítettek Lorenzo Pellegrini góljával, a véghajrában pedig érkezett a slusszpoén: Roger Ibanez győztes találatot jegyzett, amivel a Roma előnnyel és két idegenben lőtt góllal készülhet a visszavágóra.

AFC Ajax – AS Roma 1–2 (1-0)
Gólszerzők: Klaassen (39.), ill. Pellegrini (57.), Ibanez (87.)

A találkozó videós összefoglalója:

Londonban más volt a forgatókönyv: a viszonylag tartalékosan felálló Arsenal a gól nélküli első félidőt követően a csereembereire hagyatkozott a második játékrészben. Nem véletlenül, hiszen Nicolas Pépé a 86. percben vezetéshez juttatta Mikel Arteta alakulatát. A lefújást követően mégis a prágai ellenfél örülhetett jobban, amely a 94. percben egyenlíteni tudott, így előnyösebb helyzetben várhatják a jövőheti visszavágót.

Arsenal FC – SK Slavia Praha 1–1 (0-0)
Gólszerző: Pépé (86.), ill. Holes (90+4.)

A találkozó videós összefoglalója: