Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: sokak “kedvence” dirigálja szombaton az El Clásicót – HIVATALOS

Hivatalossá vált, hogy ki fújja majd a sípot a La Liga jelenlegi kiírásának második El Clasicóján és az is, hogy ki ül majd a VAR szobában. 

Mateu Lahozt nevezték ki a szombati El Clásico játékvezetőjének. Egy igen tapasztalt bíróról beszélünk, akit mind a Real Madrid, mind pedig a Barcelona szurkolói jól ismernek, ám nem éppen örvend túl nagy népszerűségnek, ezért is érdekes, hogy miért pont őt választották erre a megtisztelő, ám hatalmas feladatra. 44 esztendős szakember azonban nem most kapta meg először a “Klasszikust”, hiszen ez lesz a hatodik el Clásicója bíróként, legutóbb tavaly márciusban, amikor a bajnokságban Real Madrid 2–0-ra nyert hazai pályán.

Az is kiderült, hogy Soto Grado ki fog ülni a VAR szobában.

Lahoz egyébként szerda este a Bajnokok Ligájában volt érdekelt, ahol a Bayern München és a PSG negyedöntőjén fújta a sípot.

A Real Madrid és a Barcelona összecsapására szombaton 21:00 órakor kerül sor az Alfredo di Stéfano stadionban a spanyol fővárosban. A királyi gárda jelenleg 63 ponttal a harmadik helyen áll a La Ligá tabelláján, míg a Barca a második 65 ponttal.