Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ramos: “A Real Madrid sokkal több trófeát nyert volna, ha nem lenne Messi”

A Real Madrid és a Barcelona szombaton csap össze egymással ismét a La Ligában, ahol a katalánok visszavághatnak az őszi vereségért. Sergio Ramos most nem ennek okán nyilatkozott, hanem a hamarosan megjelenő róla szóló dokumentumfilmje okán, ahol Lionel Messit nevezte meg az elmúlt években begyűjtött Real Madrid-trófeák számának okaként. 

A Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Ramos úgy gondolja, hogy kétség sem fér ahhoz, hogy sokkal sikeresebb lehetett volna a királyi gárda, ha nem lett volna a Barcelonának egy Lionel Messije.

A spanyol védő azért így sem panaszkodhat, mivel amióta a habfehér mezt viseli, négy Bajnokok Ligája és öt La Liga-trófeával lett gazdagabb. A bajnoki címek számában azonban Messi és a Barca is elhúzott, hiszen ez idő alatt tíz alkalommal emelhették magasba a kupát.

“Szenvedtünk Messi ellen az elmúlt években”

– mondja Ramos a saját dokumentumsorozatában, ami magyarul a “Ramos legendája” címet viseli.

“Talán ha nem lett volna a Barcelona játékosa, akkor a Real Madrid is több trófeát nyert volna. Voltak idők, amikor a történelem legjobb Barcelonájával kellett szembenéznünk. Akkoriban nekünk is volt egy jó edzőnk José Mourinho személyében, de így is nagyon nehéz volt megverni őket. Nem nyertünk sok mindent akkoriban és sok feszültség volt a két csapat között, amit vagy mi okoztunk, vagy éppen ők.” 

A két nagy rivális szombaton csap össze a La Ligában a szezon második El Clásicóján, ám Sergio Ramos nem léphet pályára rajta egy sérülés miatt.