Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: emberhátrányban nyert Clásicot a Real Madrid! – HIVATALOS

A legendás rangadónak ma komoly tétje volt: a győztes fél lesz az éllovas Atlético Madrid első számú üldözője a bajnokság hajrájára fordulva. Az esélyek a Barca sikere mellett szóltak. Igaz, a katalánok utoljára több, mint két évvel ezelőtt tudták megverni a Real Madridot.

LaLiga – 30. forduló
Változatos és hullámzó a két szuperklub egymás elleni múltja, és mérlege. A legutóbbi Barca-győzelem 2019. márciusában történt: Ivan Rakitic gólja döntött a katalánok javára. További érdekes statisztika, már a Real Madriddal kapcsolatban: a „Királyiak” két egymást követő, hazai győzelmet már nagyon-nagyon régen arattak El Clásicon. Az első győzelem 2006-ban, a második 2008-ban esett meg. Tehát a fővárosiak tizenhárom éve nem tudtak saját pályán duplázni Messiék ellen.

A mai mérkőzést végül teljesen megérdemelten a Real húzta be három ponttal. A Barcelona a taktikájához híven ugyan sokkal többet birtokolta a labdát, mint a hazaiak, de mezőnyfölénye többnyire meddő támadásokat eredményezett. Ellen a “Királyiak” már a szünetre is kétgólos előnnyel vonulhattak. Előbb Benzema, majd Kroos köszönt be André ter Stegennek.

A folytatásban már csak óvatosan kontrázgatott a Real, és még csak a kaput sem tudták eltalálni. Azonban a Barcatól már így is csak szépítésre tellett. Az idény (egyik) felfedezettje, Óscar Mingueza a szezonbeli harmadik bajnoki gólját lőtte.

Győzelmével a Real nem csak a Barcelonát, hanem az egy meccsel kevesebbet játszó Atlético Madridot is megelőzve vezeti a LaLiga táblázatát.

Real Madrid – FC Barcelona 2:1 (2:0)
Helyszín: Alfredo di Stéfano Stadion (Madrid); Vezette: Jesús Gil Manzano
Real: Courtois – Mendy, Nacho, Éder Militao, Lucas Vázquez – Kroos, Casemiro, Modric – Junior Vinícius, Benzema, Valderde.
Barca: ter Stegen – Lenglet, Araujo, Mingueza – Alba, de Jong, Busquets, Dest – Pedri, Messi – Dembélé.
G.: Benzema (13.), Kroos (28.), ill. Mingueza (60.)
Sárga lap: Nacho (69.), Casemiro (89., 90+1.), ill. Pedri (23.), Araujo (26.), Alba (84.)

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: