Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugália: kiütéssel nyert a Benfica, nem hibázott a Porto sem – videóval

A portugál bajnokság (Primeira Liga) 26. fordulójának szombati játéknapján a Benfica és az FC Porto csapatára egyaránt idegenbeli fellépés várt…

A portugál tabella harmadik helyén tanyázó Benfica gárdája hosszú emberelőnyben játszva aratott kiütéses, 5-0-s diadalt a Pacos Ferreira otthonában. Az ötödik helyen egész jól álló hazai gárda sorsa az első félidő derekánál megpecsételődött, miután Eustaquio durva szabálytalansága miatt felmutatták neki a piros lapot. A Ferreira innentől inkább az ellenfél megfékezésére koncentrált, egy darabig jól álltak a sarat, ám a 38. percben Diogo Goncalves lövésére már nem volt megoldásuk, megszerezte az előnyt a Benfica. A szünet előtt még Seferovic kiugratásából Rafa Silva tudott eredményes lenni, majd a játékrész hosszabbításában Taarabt előkészítéséből a korábbi gólpasszt jegyző Haris Seferovic maga is betalált. A rövid egymás utánjában szerzett három találatával eldöntötte a három pont sorsát a lisszaboni alakulat, a második félidőben már nem különösebben szakították szét magukat, de azért a hajrában még Seferovic újabb, valamint a csereként beszálló Darwin Nunez góljával kiütésessé formálták a végeredményt.

Pacos Ferreira – Benfica 0-5 (0-2)
Gólszerzők:ill. Goncalves (38.), Rafa Silva (45.), Seferovic (45+8., 78.), Nunez (89.)
Kiállítva: Eustaquio (22.), ill.

 

A papírformának megfelelően a bajnokság második helyét elfoglaló FC Porto ugyancsak hozta a kötelezőt, miután 2-0-s győzelmet aratott idegenben a középcsapatnak számító Tondela ellen. A “sárkányok” már az első húsz percen belül magukhoz ragadták az előnyt, miután a veterán Pepe tökéletes keresztlabdája után a spanyol Martinez Toni bombázott védhetetlenül a hosszú sarokba. A házigazda szépen tartotta magát és lehetőségei is voltak az egyenlítésre, de a jóval rutinosabb Porto magabiztosan abszolválta a mérkőzést, hiszen mielőtt komolyabb bajba kerülhettek volna, a találkozó hajrájában bevitték a második gólt. A 83. percben egy jobb oldali elfutást követően Mehdi Taremi a kapu torkából a közeli fejese utáni kipattanót pofozta be a tehetetlen kapus hálójába, így Sergio Conceicao csapata begyűjtötte a három pontot, és öt egység lemaradásból követi a veretlen éllovas Sporting CP csapatát.

Tondela – FC Porto 0-2 (0-1)
Gólszerzők: ill. Martinez Toni (19.), Taremi (83.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye