Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: a River győzött, a Boca kikapott – videóval

Az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) 9. fordulójának vasárnapi játéknapján többek közt az ország két nagy csapat, a River Plate és a Boca Juniors is játékra jelentkezett…

 

A River Plate hatalmas küzdelemben 3-2 arányban győzte le az eddig veretlen éllovas Colón gárdáját. A házigazda több komoly lehetőséget kihasználatlanul hagyott, majd tíz perccel a szünet előtt De La Cruz tökéletes kiugratásából a 20 esztendős Lucás Beltran lőtt védhetetlen gólt. A vendégek viszont nem adták olcsón a bőrüket, és közvetlenül a szünet előtt Christian Bernardi egyenlített ki Farias passzát követően. A térfélcserét követően pár perccel Castro arcon csapását piros lappal díjazta a játékvezető, tíz emberre fogyatkozott a Colón. Létszámfölénye birtokában a “milliomosok” még inkább felbátorodtak, igyekeztek mielőbb bedarálni ellenfelüket, és pár perc múlva Fabrizio Angileri egy parádés szabadrúgásgóllal újra előnyhöz juttatta az övéit. További helyzetei voltak a Rivernek a meccs eldöntésére, végül az utolsó húsz percen belül járva egy kezezés miatt megítélt büntetőből Gonzalo Montiel tudott eredményes lenni. A hajrában a vendégek egyetlen gólra felzárkóztak, miután Ferreira kapu elé ívelt szabadrúgását Rodrigo Aliendro fejelte a hálóba, de egyenlíteni már nem tudtak, így a Colón elvesztette a veretlenségét, de továbbra is első helyen áll csoportjában. Ezzel a sikerével Marcelo Gallardo együttese a felejthető rajt után felkapaszkodott a második helyre.

River Plate – Colón 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Beltran (36.), Angileri (59.), Montiel (73. – büntetőből), ill. Bernardi (45.), Aliendro (84.)
Kiállítva: ill. Castro (51.)

 

A hullámzóan teljesítő címvédő Boca Juniors együttese 1-0-s vereséget szenvedett az Unión Santa Fé vendégeként. A házigazda már az első félidőben is több ígéretes lehetőséget kidolgozott, de a vezetést ekkor még nem tudták megszerezni. Nem sokkal a fordulást követően viszont egy villámgyors jobb oldali ellentámadás végén a chilei Nicolás Penalillo egy közeli lövéssel járt túl Andrada kapus eszén. A Boca komoly erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, jelentős mezőnyfölényben játszottak, azonban Zarate és Tévez lehetőségei egyaránt kimaradtak, így vesztesen voltak kénytelenek elhagyni az Estádio 15 de Abrilt. A “genovaiak” négy döntetlen mellett már a második fiaskójukat szenvedték el, így jelenleg csak a negyedik helyen állnak csoportjukban.

Unión Santa Fé – Boca Juniors 1-0 (0-0)
Gólszerző: Penalillo (50.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása:

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!