Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hiába ijesztett rá a Porto az utolsó percben, simán ment tovább a Chelsea – videóval

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Chelsea és a Porto harcolt egymással a továbbjutásért, de nem úgy tűnt, hogy bármelyik csapat meg akarja nyerni ezt a meccset. Kevés helyzet jellemezte a találkozót, aminek csak az utolsó perce tartogatott izgalmakat egy Porto gól személyében, de a hosszabbítás kiharcolására már nem volt erejük, így a Chelsea jutott tovább. 

Kiegyenlített első félidőt játszottak a csapatok, kevés helyzettel és történéssel. A 11. percben óriásit hibázott az angolok kapusa, amikor nemes egyszerűséggel odapasszolta a labdát Coronának, ám azonnal blokkolták, így nem lett baj. A 19. percben egy portugál szöglet után gyors ellentámadást vezethettek a londoniak, de a végén James keresztbe lőtte el a labdát. A 27. percben hasonló támadást vezetett a Chelsea, de Havertz lövésébe beleértek. A 33. percben azonban Chillwell engedte el Coronát, aki viszont a nagy ziccerét csak fölé bombázta. A játékrészt végül egyetlen kaput eltaláló lövés nélkül hozták le a csapatok.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe. Az 57. percben Kanté remek passzal hozta helyzetbe Mountot, ám a lövését az utolsó pillanatban blokkolták. A 65. percben érkezett az első kaput eltaláló lövés a mérkőzésen, az éppen becserélt Taremi révén, de a kapus fogta a gyenge fejest. A támadások végén Pulisic többször is helyzetbe került, de egyszer sem siketült eltalálnia a kaput. Aztánamikor már úgy tűnt, hogy itt ma nem lesz gól, a Porto a 94. percben még betalált: a csereként beállt Taremi szenzációs gólt ollózott a bal felső sarokba Nanu beadása után. Még egyet viszont már nem tudtak lőni a portugálok, hogy hosszabbításra mentsenek, így a Chelsea jutott tovább az elődöntőbe.

Chelsea* – FC Porto 0-1 (0-0) Összesítésben: 2-1
Helyszín:  Ramón Sánchez Pizjuán stadion (Sevilla) Vezette: Clément Turpin(francia)
Gólszerzők: – ill. Taremi (90+4.)
Sárga lap: – ill. Sergio Oliveira (46.), Corona (74.), Pepe (82.), Luis Diaz (88.), Taremi (90+5.)
Kiállítás: – ill. –

Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger; James, Jorginho, Kanté, Chilwell; Mount (Ziyech, 86.), Havertz (Giroud, 90+2.), Pulisic. Vezetőedző: Thomas Tuchel

FC Porto: Marchesín, Manafá (Nanu, 75.), Mbemba, Pepe, Zaidu, Sergio Oliveira (Vieira, 84.), Grujics (Taremi, 63.), Uribe, Corona (Luis Diaz, 75.), Marega (Evanilson, 75.), Otávio. Vezetőedző: Sérgio Conceicao

A góllövőlista jelenlegi állása: