Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: kettős győzelemmel elődöntős a Man. City – VIDEÓVAL

Az optimista futballközeg ugyan izgalmas visszavágóban reménykedhetett a Borussia Dortmund szurkolóival egyetemben, a valós erőviszonyok tekintetében azért jóval nagyobb esély mutatkozott arra, hogy a Manchester City érvényesíti a papírformát. Az angolok öt év után idén újra bejutottak a legjobb négy közé, ahol a címvédő Bayern Münchent búcsúztató Paris Saint-Germain lesz az ellenfelük.

Egy héttel ezelőtt visszafogott teljesítményt nyújtott a Manchester City hazai pályán. Kevin De Bruyne egygólos vezetést jelentő találata majdnem ki is tartott a találkozó végéig. Azonban a dortmundi csapatkapitány, Marco Reus egyenlíteni tudott a hajrára forduló mérkőzésen. Egy esetleges döntetlen az idegenben rúgott góllal remek helyzetbe hozta volna a németeket. Pep Guardiola kedvence, Phil Foden mégis hős lett a City-nél: a 90. percben győztes gólt rúgott Marvin Hitz kapujába.

A fogadóirodáknál a mai meccs esélyese a szimpla győzelemre is a City volt. Az angolok győzelme átlagban 1,6-szoros pénzt ért, míg egy Dortmund-siker akár a feltett pénzünk ötszörösét is megérhette! Mindez még a hétvégi, „felhozó” bajnokik fényében sem volt irreális: a manchesteriek az Etihadban kaptak ki a Leeds Unitedtől, míg a sárga-feketék nyerni tudtak a Stuttgart elleni rangadón, idegenben.

A mai meccset erősebben kezdte a Borussia Dortmund. Jude Bellingham talált be a 15. percben. Edin Terzic nagyon elégedetten nyilatkozott korábban is fiatal angoljáról. És a német mester őszinte öröme is egyértelműen látszott is, lévén a csapata továbbjutásra állt. A hazai vezetés megszerzéséig még csak helyzete sem volt a Citynek. A szünetig már összeszedte magát a vendég egylet, de a dortmundi összpontosítást nem tudták megtörni.

A második félidőre végül érvényesült a City akarata. Hosszas videózást követően büntetőt kaptak az angolok. Emre Can szerencsétlenül fejelte a labdát a saját kezére. Mahrez pedig köszönte szépen és bevágta a tizenegyest.

A City győzelmét pedig ismét Phil Foden szállította. A válogatott játékos a 75. percben véglegesítette a továbbjutás kérdését.

Borussia Dortmund – Manchester City 1:2 (1:0)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund); Vezette: Carlos del Cerro (spanyol)
Dortmund: Hitz – Akanji, Hummels, R. Guerreiro – Bellingham, Emre Can, Dahoud – Knauff, Haaland, M. Reus.
Man. City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Mahrez, Bernardo Silva, Foden.
G.: Bellingham (15.), ill. Mahrez (55.-büntetőből), Foden (75.)
Sárgalap: Bellingham (39.), ill.

A góllövőlista élmezőnye: