Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Tuchel boldog a továbbjutást követően

A londoni gárda trénere bevallotta, hogy nem volt szemet gyönyörködtető a játék, de büszke játékosaira, és elégedett, mert megvan a továbbjutás.


A Chelsea vezetőedzője, Thomas Tuchel elismerte, hogy semleges néző számára nem volt látványos az FC Porto elleni keddi Bajnokok Ligája mérkőzés, ugyanakkor kiemelte csapata küzdőszellemét, amellyel kiharcolta az elődöntőbe jutást a sorozatban az angol gárda.

A londoni csapat az odavágóm aratott 2-0-ás “idegenbeli” győzelem után kedden 1-0-ra kikapott pályaválasztóként a második mérkőzésen. Mindkét találkozót Sevillában játszották, így nem lehetett szó arról, hogy bármelyik csapat is kedvezőbb körülményeket kapott volna.

“Elfogadtuk, hogy kemény küzdelemre van szükség. A tévé előtt ülve talán nem volt annyira látványos a játék, de az oldalvonal mellől nagyon intenzívnek, gyorsnak tűnt a mérkőzés. Nagy öröm volt látni a küzdelmet, és azt, hogy sikerrel járnak” – mondta a találkozót követően Tuchel.

Továbbá dicsérte a Portót, aki nagyon jól rátudja erőltetni az ellenfélre, hogy legjobb tudása alatt teljesítsen, ezért is sikerült kiejteniük a Juventust vagy nehezítették meg a Manchester City dolgát a csoportmérkőzéseken.

“A Porto éppen egy olyan csapat, amely általában képes elérni, hogy ellenfele a tudása alatt teljesítsen. Ez történt, amikor a Manchester Cityvel és a Juventusszal is játszott. El kell fogadnod, hogy a dolgok néha nehezen jönnek össze” – nyilatkozta a BT Sport-nak adott nyilatkozatában a német szakember.