Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Ajax kiválóságára vetné ki hálóját az olasz bajnokesélyes – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi sajtóértesülések szerint az olasz bajnokság (Serie A) mezőnyét a hajrában toronymagasan vezető Inter csapata az Ajax Amszterdam kiváló szárnyvédőjével erősítené meg még jobban keretét a következő idényre…

 

Több olasz és holland forrás egyaránt megerősítette, hogy az Inter komolyan fontolóra vette az argentin balhátvéd, Nicolás Tagliafico leigazolását az Ajax Amszterdam csapatától, akit korábban már a Napoli, a Chelsea, az Everton, a Leicester City, az Atlético Madrid és a Barcelona is kinézett magának.

Tagliafico a 2012-2013-as idényben korábban játszott először Európában, amikor 28 tétmeccsen szerepelt a spanyol másodosztályú Real Murciában, majd egy időre még visszatért hazájába az Independiente csapatához, hogy 2018. januárjában ismét belevágjon a nagy kalandba az Ajax csapatánál. A holland fővárosi klub alkalmazásában bő két év alatt már 126 tétmeccsen lépett pályára, abszolút húzóembernek számít, miközben az argentin válogatottban is évek óta első választás a posztjára.

A 28 esztendős argentin légiós a Tuttomercatoweb kérdésére az Inter érdeklődésével kapcsolatban elmondta: “nagyszerű, hogy egy ilyen nagyszerű múltú klub érdeklődik irántam, mint az Inter. Annyit elárulhatok, Javier Zanetti a mindenkori példaképem.”

Az akár középhátvédként is bevethető Tagliaficót 2022-ig köti szerződés az Ajaxhoz, jelenlegi piaci értékét pedig 25 millió euróban állapította meg a nemzetközi mértékadó Transfermarkt portálja, és egyáltalán nem lenne meglepetés, ha egy európai topcsapat igazolná le a nyáron.