Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: 100 millió eurót hozhat a Real Madrid számára a kiírás

Spanyol becslések szerint közel 100 millió eurós bevételre tehet szert a Real Madrid az eddigi Bajnokok Ligája meneteléséből.

A Liverpool kiejtését követően a Real Madrid immár a Bajnokok Ligája elődöntőjében várhatja a Chelsea együttesét, azonban a spanyol lapok beszámolói szerint a madridiak már most rengeteget nyertek az idei kiírás folyamán, hiszen közel 100 millió eurós bevételre tehettek szert az eddigi menetelésük folyamán.

A becslések szerint a Real Madrid 56 millió eurót kapott a csoportkörben való szerepléséért, amelyhez további 40 millió eurónyi reklámbevétel társult.

A madridiak számára külön segítség volt a spanyol riválisok, az FC Barcelona és az Atletico Madrid korai kiesése, hiszen így Spanyolországban minden reklámbevétel és nézettség a Real Madrid csapatára összpontosult.

Összehasonlításképpen a Bayern München 83 millió eurót rakhatott zsebre a tavalyi nyertes szezont követően, azonban ekkor mindössze egy mérkőzéses volt a kieséses szakasz, így ez jócskán megvágta a csapat bevételeit.