Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dél-Amerika: büntetőkkel dőlt el a Szuperkupa sorsa – videóval

Magyar idő szerint csütörtökre virradóra rendezték meg a Recopa (Dél-amerikai Szuperkupa) második mérkőzését a Libertadores-kupa győztes Palmeiras és a Copa Sudamericanát megnyerő Defensa y Justicia csapatai között…

 

Elképesztő küzdelemben egy parádés visszavágó után az argentin Defensa y Justicia csapata nyerte meg Recopát a Libertadores-kupa-győztes Palmeiras csapata ellen tizenegyesekkel. A dél-amerikai Szuperkupa első mérkőzését a brazil gárda idegenben 2-1-re megnyerte, így előnyös helyzetből várhatta a hazai visszavágót az Allianz Parquéban. Főleg hogy aktívabban is kezdték a mérkőzést, egyszer a vendégek még a gólvonalról tisztázni tudtak, az első játékrész derekánál azonban a Roni elleni szabálytalanság után megítélt büntetőt Raphael Veiga vágta be a jó irányba vetődő Unsain kapujába. Eldőlni látszott a kupa, összesítésben kettővel vezettek a zöld-fehére, ám nem sokkal később Pizzini jobb oldali elfutását követően Braian Romero egyenlítette ki a mérkőzés állását közeli találatával.

A továbbiakban nyílt sisakos küzdelem zajlott, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, majd egy óra játék elteltével a hazai oldalról Vina jutott az azonnali kiállítás sorsára, mivel a vele szemben elkövetett szabálytalanságot követően belerúgott ellenfelébe. A Defensa emberelőnyben hajtott a gólért becsülettel, és a 93. percben Marcelo Benitez életerős átlövése Weverton hálójában kötött ki, miután a kapus csak beleérni tudott a bombába. 2-1 lett a rendes játékidő végeredménye a vendégek javára, éppúgy mint az első mérkőzésen, következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban még inkább a pattanásig feszültek az idegek, Unsain felborított a kiugrót Ronit, a megítélt büntető után a heves balhék alakultak ki az oldalvonal mellett, melyben a gólszerző Romerót kiállították. A tizenegyest a Milant is megjárt paraguayi Gustavo Gomez pocsékul helyezte, Unsain hárított. Nem hozott döntést a ráadás, a büntetőpárbaj során pedig a brazilok részéről Luiz Adriano és Weverton kapus is hibázott, miközben a Defensa négyből négyet bevert, így elvitte a trófeát Sao Paulóból.

Palmeiras – Defensa y Justicia 1-2 (1-1, 1-2, 1-2) – büntetőkkel: 2-4
Gólszerzők: Veiga (22. – büntetőből), ill. B. Romero (30.), M. Benítez (90+3).
Kiállítva: Vina (68.), ill. B. Romero (98.)