Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Roma kiejtette az Ajaxot, a ManUnited könnyedén ment tovább – videóval

Az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján a Manchester United másodszor is legyőzte a Granadát, így a Vörös Ördögök magabiztosan jutottak be a legjobb négy közé a sorozatban. Az Ajax búcsúzott az idei kiírástól, miután az amszterdami alakulatnak a múltheti vereséget követően csak döntetlenre futotta a Roma ellen.

A második mérkőzésnek egygólos előnyben és két idegenben lőtt találattal nekivágó rómaiak számára nem forgott veszélyben a továbbjutás. Ugyan az Ajax Brian Brobbey révén a második félidő elején vezetéshez jutott, a rutinos Edin Dzeko a játékrész derekán kiegyenlített. A Farkasok továbbjutása tehát egy pillanatra sem volt kérdéses, ellenfelük éppen a Manchester United lesz a fináléba jutásért.

AS Roma – AFC Ajax 1–1 (összesítésben 3–2)
Gólszerzők: Dzeko (72.), ill. Brobbey (49.)

A találkozó videós összefoglalója:

Az MU elődöntős helye szinte már az odavágón biztossá vált a Granada ellen. A kétgólos előnyt Edinson Cavani tetőzte a visszavágó 6. percében, amivel végleg elszálltak a spanyol ellenfél reményei. A véghajrában ráadásul vendégek védője, Jesús Vallejo öngólt vétett, így alakult ki a végeredmény. Ole Gunnar Solskjaer fiai először április 29-én csapnak össze a Romával, míg a visszavágóra május 6-án kerül majd sor.

Manchester United FC – Granada CF 2–0 (összesítésben 4–0)
Gólszerzők: Cavani (6.), Vallejo (90. – öngól)

A találkozó videós összefoglalója: