Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: kiütéses győzelemmel jutott tovább az Arsenal – videóval

Az Európa-liga negyeddöntőinek visszavágóit rendezték csütörtökön, ahol az odavágó gyenge játéka után az Arsenal ezúttal kinyitotta a gólcsapot és bejutott a legjobb négy köze, míg a Villarreal hazai pályán vívta ki az elődöntőbe jutást.

Az Ágyúsok az első találkozón meglepetésre döntetlent játszottak hazai pályán a cseh együttessel, a második összecsapáson azonban minden összejött a londoni csapatnak. Az első ígéretes lehetőségből máris gólt szerzett az Arsenal, Smith Rowe passzából talált be Nicolas Pepe a 15. percben (0-1). Alig három minutummal később megérdemelt büntetőhöz jutottak az angolok, amelyet Alexandre Lacazette értékesített (0-2). Szintén három perccel később el is dönti a továbbjutás sorsát a Mikel Arteta vezette csapat, Bukayo Saka szerezte a harmadik találatot (0-3). Az Ágyúsok ezúttal nem hagytak esélyt a prágai csapatnak, sőt, a második félidő hajrájában még növelték az előnyüket, Lacazette tudott duplázni a 77. percben (0-4). Az Arsenal ennek következtében ott van az elődöntőben és egy esetleges Európa-liga sikerrel megmenthetik a szezonjukat.

Slavia Praha – Arsenal 0-4 (0-3); továbbjutott az Arsenal 5-1-es összesítéssel
Játékvezető: C. Cakir (török), Helyszín: Sinobo Stadion (Prága)
Gólszerzők:ill. N. Pepe (15.), A. Lacazette (18. – büntetőből, 77.), B. Saka (21.)

A mérkőzésen sokáig nem történt semmi említésre méltó, a 26. percben jött az első komoly lehetőség, ám akkor a hazaiak csatára Chukwueze csak a bal kapufát találta el. Tíz perccel később azonban a nigériai támadónak, ha a gól nem is jött össze, de kiosztott egy gólpasszt, amelyet Paco Alcácer értékesített a 36. minutumban (1-0). A Sárga tengeralattjáró még az első félidőben eldöntötte a továbbjutás sorsát, a 43. percben Gerard Moreno tudott eredményes lenni (2-0). A hazaiak a biztos előny tudatában inkább a védekezésre koncentrált, a horvátokat pedig dicséret illeti, ugyanis nem adták fel a párharcot, sőt, a 74. percben a Tottenham elleni hős, Mislav Orsic tudott kozmetikázni az eredményen (2-1). A Villareal így kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé.

Villarreal – Dinamo Zagreb 2-1 (2-0); továbbjutott a Villarreal 3-1-es összesítéssel
Játékvezető: D. Makkelie (holland), Helyszín: Estadio de la Ceramica (Villarreal)
Gólszerzők: P. Alcácer (36.), G. Moreno (43.) ill. M. Orsic (74.)