Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pep Guardiola örül a továbbjutásnak, de még többet akar

A spanyol mester a mérkőzést követően elmondta, hogy szerinte megérdemelten jutottak tovább, és végre bekerültek a legjobb négy közé, amiért úgy gondolja, hogy keményen megdolgoztak.


A Manchester City vezetőedzőjének, Pep Guardiolának ismét volt miért izgulnia, ugyanis sokáig kiesésre álltak a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, amelyet végül 2-1-re megnyert a csapata, így 4-2-es összesítéssel jutott be a legjobb négy közé. Azonban most sikerült fejben összeszednie magát a játékosainak, ennek következtében a sok kudarcot követően végre a döntőért küzdhetnek az angolok.

“Nagyon fontos a klubunk számára, hogy ott vagyunk a legjobb négy között. A Bajnokok Ligája mentálisan rendkívül megerőltető. Tíz hónapon át készülsz, aztán egyetlen meccsen dől el a sorsod. Egy bekapott gól és vége, aztán az egész szezonban elvégzett munkádnak annyi. És ez nem fair. Nem szabadna, hogy a srácok elmúlt öt évben végzett munkáját egyetlen sorozatban nyújtott teljesítménye alapján bírálják” – utalt ezzel az elmúlt évek sorozatos negyeddöntős botlásaira a spanyol szakember.

“Nagyon fontos siker ez a játékosoknak és a vezetőségnek is. De még ennél is többet akarunk. A PSG ellen fogunk játszani, a tavalyi döntős ellen, akik legyőzték a világ legjobb csapatát, a Bayern Münchent. Meglátjuk mi lesz, de ne felejtsük el, az elmúlt öt évben háromszor is a legjobb nyolc között estünk ki” – tette hozzá Guardiola.