Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aduriz: “Egyszer kiállítottak egy Ramosnak szánt könyökös miatt, de sajnos mást ütöttem le”

Az Athletic Bilbao legendája, Aritz Aduriz tavaly vonult vissza a profi futballtól, de most egy legutóbbi interjújában felemlegetett egy jó pár évvel ezelőtti esetet, amiben a Real Madrid védője, Sergio Ramos volt a főszereplő, legalábbis majdnem…

Aritz Adurizt a 2006/07-es szezonban egy Real Madrid elleni bajnoki mérkőzésen küldték le a pályáról egy azonnali piros lappal, miután lekönyökölte a fővárosiak védőjét, Mahamadou Diarrát a Santiago Bernabeu stadionban. A már visszavonult baszk csatár most bevallotta, hogy nem is ő volt a célpontja, hanem Sergio Ramos.

“Természetesen, ahogy már nagyon sok alkalommal elmondtam, egy rémálom volt akkoriban Sergio Ramos ellen játszani”

– mesélte Aduriz a Marca rádiójának, amikor azt kérdezték, hogy melyik ellenfele ment a legjobban az idegeire.

“A Ramos-Pepe páros ellen mindig mókás volt játszani. Én tényleg élveztem, de ahogy azt már Sergiónak is nagyon sokszor elmondtam: elképesztően nehéz volt. És most be kell vallanom valamit, amit eddig senkinek nem mondtam el: egyszer azért állítottak ki a Santiago Bernabeuban, mert lekönyököltem Diarrát. Borzasztó, rettenetes könyökös volt. Mindent összevetve nem vagyok rá büszke, de azt a könyököst nem neki szántam, hanem Ramosnak. Elképesztő szeretet és barátság fűz engem Sergióhoz, de akkoriban nagyon kemény meccseket játszottam ellene.”