Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: elárverezik Messi rekorddöntő cipőjét

Árverés alá kerül a Barcelona argentin támadójának, Lionel Messinek az a cipője, amivel meglőtte katalán karrierje 644. gólját.

A cipőt, amit Messi akkor viselt, amikor meglőtte karrierje 644. gólját a Barcelona színeiben, árverésre bocsájtják, hogy a befolyó összeget jótékonysági célokra használják fel.

Messi eredetileg a Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeumnak ajándékozta a rekorddöntő csukáját, de ők azóta úgy döntöttek, hogy elárverezik, az érte kapott pénzzel pedig a barcelonai Vall Hebron Klinika “Művészet és egészség” projektjét támogatják.

“Nagyon boldoggá tesz, hogy megszereztem a 644. találatomat, amivel megdöntöttem az egy kluban szerzett legtöbb gól rekordját, de a legfontosabb, hogy minél többet tudjunk adni azoknak a gyerekeknek, akik az egészségükért és az életükért küzdenek”

– mesélte Messi az aukcióról.

“Reméljük, hogy az árverés valóban felhívja a figyelmet erre a nagyszerű kezdeményezésre és meg szeretném köszönni az eddigi támogatásokat, mert ez nagyon fontos a számomra.” 

Messi 2020. december 22-én a Real Valladolid elelni bajnoki 65. percében lőtte meg a 644. gólját a Barcelonában, amivel megdöntötte Pelé rekordját, amit a brazil legenda a Santos csapatában állított be. Az argentin támadó ekkor az Adidas “Nemeziz Messi 19.1-es” fantázianévvel ellátott cipőjét viselte, amit a játékos maga dedikált, és nagyjából olyan 60-80 ezer euró körülire becsülik az eladási árát.