Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hertha BSC: újabb pozitív eset, mérkőzések maradnak el – HIVATALOS

Dárdai Pál pozitív koronavírus-tesztje mellett további két személy esetében diagnosztizálták a fertőzést a Hertha BSC keretében, így a csapat szállodai karanténba kényszerült, azonban az elkülönítettek közt is felütötte a fejét a betegség…

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC csapata a csütörtök esti órákban megerősítette, hogy azok után, hogy a korábban Dárdai Pál vezetőedző, valamint segítője, Admir Hamzagic és a csapat támadója, Dodi Lukébakio megfertőződött a koronavírussal, most pedig újabb pozitív koronavírus-tesztet diagnosztizáltak.

A korábbi fertőzések után a csapat közös szállodai karanténba vonult, azonban most egy újabb játékos, Marvin Plattenhardt is elkapta a koronavírust, így a csapat minden tagja az otthonában kell töltse a következő 14 napot, nem tarthatnak edzéseket, és minden bizonnyal az ezen időszak alatt esedékes soron következő három – a Mainz, a Freiburg és a Schalke 04 – elleni bajnokik is elhalasztásra kerültek.

A klub korábban azt közölte, a helyi egészségügyi hatóságokkal való konzultáció után a csapat első kerete április 28-ig önkéntes és közös izolációba vonul egy berlini szállodába, hogy az edzések folytatódhassanak, és ne kelljen meccseket elhalasztani. Ez azonban a karanténbeli újabb pozitív esettel meghiúsult.

A berlini gárda hat fordulóval a vége előtt az utolsó bennmaradó helyet birtokolja a bajnokságban, azonos pontszámban a már osztályozós Arminia Bielefeld együttesével.