Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az idény végén távozhat a Valencia trénere – sajtóhír

Megbízható spanyol lapértesülések szerint a spanyol bajnokságban (La Liga) várakozáson alul teljesítő Valencia csapata készen áll meneszteni az évad végén vezetőedzőjét…

A Mundo Deportivo értesülései szerint a Valencia együttese a 2020-2021-es évad végeztével fel fogja menteni posztjáról a csapat vezetőedzőjét, Javi Graciát.

Az 50 esztendős pamplonai származású tréner korábban az angol élvonalból végül kieső Watfordot irányította 2018 januárjától 2019 szeptemberig, ám azok után, hogy FA-kupa döntőig vezette a gárdát, a gyenge idényrajtot követően lapátra került. Azt megelőzően a Rubin Kazany trénere volt, hazájában korábban 2016-ban a Málaga csapatánál tevékenykedett, de a teljesség igénye nélkül az Almería és az Osasuna együtteseit is szolgálta.

Gracia folyamatosan kritikákkal kellett, hogy szembenézzen a szezon során, holott a Los Che körüli gazdasági válság nem az ő hibája, és a nem éppen optimális körülmények között alaposan meg volt kötve a mester keze. A “denevérek” 30 forduló alatt 34 pontot szereztek és 12 egységgel vannak lemaradva az utolsó El-helytől, így minden bizonnyal a következő idényben nem fognak tudni kijutni a nemzetközi porondra sem.

A forrás szerint a klub egykori sikeredzője, a munkanélküli Rafa Benítez lehet a legnagyobb favorit a posztra, aki annak idején 2001 és 2004 között két bajnoki címhez és egy UEFA-kupa-győzelemhez segítette a gárdát. A 60 éves szakember később a Liverpool, az Inter és a Napoli, a Real Madrid és a Newcastle United kispadján is megfordult, utoljára Kínában edzősködött.