Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Koemannak elege van abból, hogy folyton a jövőjéről kérdezik

A Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman ingerülten válaszolt az újságírók kérdéseire a jövője kapcsán a ma esti Király-kupa döntő előtt. 

Eddig semmiképp sem könnyű Ronald Koeman első szezonja a Barcelonánál, mivel azon felül, hogy először meg kellett oldania azt, hogy Lionel Messi a klubnál maradjon, a csapata teljesítménye is igen hullámzó az idényben: a Barca kiesett a Bajnokok Ligájából már a nyolcaddöntőben, míg a bajnoki címért bár harcban van, közel sem biztos, hogy a végén ők emelhetik a magasba a trófeát. Mindemellett, ami talán a legfrusztrálóbb lehet, mind a két bajnoki El Clásicót elvesztette a Real Madrid ellen.

A Barcelona ma este azonban elnyerhet egy trófeát, mivel a Király-kupa döntőjében lesz jelenése az Athletic Bilbao ellen, és a meccs előtti sajtótájékoztatón az újságírók Koemant a jövőjéről kérdezték. A holland szakember nem örült ennek, ingerülten válaszolt, és elmondta, hogy ezek a spekulációk már kezdenek “egy kicsit furcsák” lenni, és nincs szüksége az új elnök, Joan Laporta nyilvános támogatására sem.

“Ha kíváncsiak a véleményemre, akkor szerintem most már kezdenek kicsit furcsák lenni ezek a kérdések a jövőmről. 19 mérkőzést hoztunk le veretlenül, aztán elveszítünk egy meccset, és mindenki a jövőmről kérdez”

– hozta fel Koeman az El Clásicón elszenvedett vereséget.

“Talán el kellene ezt fogadnom, de nem értek egyet vele. Még egy év van hátra a szerződésemből. Már a mérkőzés előtt tudom, hogy mi fog történni, ha nyerünk és mi, ha nem. Ezt el kell fogadnom. Tudom, mivel jár ez a munka, tudom, hogy nagy rajtam a nyomás, de tudom kezelni. Emellett, ha az újságok arról írnak, hogy az edző jövője kérdéses, a klub elnökének nem kell azonnal a védelmére sietnie nyilvánosan. Én tudom a legjobban, hogy Laporta mit gondol rólam és az egész klubról, és tudom, hogy szüksége van a trófeákra, hogy helyreálljon a Barcelona gazdasági helyzete. Ma este is ezen leszünk, hogy nyerjünk és segítsük a klubot.”