Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: nyert a Bayern, a Frankfurt csúnya vereségbe futott bele – videóval

A német bajnokság 29. fordulójában a Bayern München a Wolfsburg otthonába látogatott, és bár úgy tűnt, könnyű mérkőzésük lesz, azért egy kicsit rájuk ijesztett a Wolfsburg. Az eddig nagyon jól teljesítő Eintracht Frankfurt azonban látványosan összeomlott a Borussia Mönchengladbach ellen, és csúnya vereségbe futott bele. 

Wolfsburg – Bayern München:

Az első félidőben a Bayern München kerekedett felül a Wolfburgon. A vezetést is elég hamar a 15. percben szerezték meg, amikor Alphonso Davies passza után Jamal Musiala lőtt a kapu bal alsó sarkába. Nem kellett sokat várni a második Bayern-találatra sem, hiszen a 24. percben Casteels hibáját kihasználva Choupo-Moting lőtt a kapuba. A 35. percben azonban szépíteni tudott a Wolfsburg, amikor Xaver Schlager keresztlabdája pontosan érkezett meg Wout Weghorst elé, aki pedig a kapu jobb alsó sarkába vágta a labdát. A Bayern azonban itt még nem állt le, és mindössze két perccel a hazai gól után meglőtte a harmadik találatát is: Thomas Müller beadására Musiala ugrott fel a magasba, majd közelről fejelt a jobb alsó sarokba. A szünetre ezzel az eredménnyel vonultak le a csapatok.

A második félidőben még nem adta fel a Wolfsburg, és az 54. perben ismét szépített: most Philipp eresztett el egy hatalmas bombát Otavio beadását követően, a labda pedig a kapu bal oldalába ment. A mérkőzésen azért így is dominált a Bayern, bár újabb gól már nem jött össze. A legközelebb a 68. percben álltak közel hozzá, amikor Alphonso Davies szólóját követően a büntetőterület széléről próbálkozott, de a kapus bravúrral védeni tudott. A 84. percben még ott lehetett az esély az egyenlítésre a Wolfsburg előtt, de Jerome Roussillon lövése pár centivel cél tévesztett, így nem változott az eredmény már.

Wolfsburg – Bayern München 2-3 (1-3)
Gólszerzők: Weghorst (35.), Philipp (54.) ill. Musiala (11. 37.), Choupo-Moting (24.)
Sárga lap: Otavio (57.), Mbabu (86.) ill. Hernandez (79.)
Kiállítás:ill. –

Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt:

Már az első félidőben sokkal jobban játszott a Mönchengladbach a Frankfurtnál, és már a 10. percben megszerezték a vezetést, amikor Hofmann szöglete után Ginter ugrott a legmagasabbra, majd egyenese a kapu közepébe fejelt. A 14. percben Luka Jovicnak is volt egy nagy helyzete, azonban a közeli lövése elkerülte a kaput. Az első játékrészben már csak egy tizenegyesgyanús esetet lehet megemlíteni, amikor a 38. percben Ilsanaker látszólag kézzel ért a labdába, azonban a játékvezető nem ítélt büntetőt a Gladbachnak.

A második félidőben sem változott meg a játék képe, továbbra is a hazaiak domináltak. Az 57. percben újabb kezezés miatt állt a játék, de ezért sem kapott büntetőt a Mönchengladbach, akik végül a 60. percben növelték az előnyüket, amikor Hofmann lőtt a kapu bal alsó sarkába egy kavarodást követően. Nem kellett sokat várni a Gladbach harmadik találatára sem, mivel a 67. percben Elvedi passzát követően Bensebaini lőtt a kapu bal oldalába. A 86. percben ott volt a lehetőség a szépítésre a Frankfurt előtt, de Amin Younes lövését hatalmas bravúrral védte a kapus. Az eredmény az utolsó percben még megváltozott, mivel meglőtte negyedik találatát is a hazai csapat, miután Hannes Wolf gond nélkül lőtte be a labdát a kapu bal oldalába, ezzel lezárva a mérkőzést.

Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Ginter (10.), Hofman (60.), Bensebaini (67.), Wolf (90+5.) ill. –
Sárga lap: Bensebaini (46.), Reitz (90+2.) ill. N’Dicka (43.), Ilsanker (54.), André Silva (75.), Chandler (78.)
Kiállítás:ill. –

A 29. forduló eddigi eredményei és további menetrendje:

Péntek:
RB Leipzig – Hoffenheim 0-0

Szombat:
Augsburg – Bielefeld 0-0
Freiburg – Schalke 4-0
Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt 4-0
Union Berling – Stuttgart 2-1
Wolfsburg – Bayern München 2-3
18:30 Leverkusen – Kölni (Tv: Sport 1)

Vasárnap:
15:30 Borussia Dortmund – Werder Bremen (Tv: Sport 1)
18:00 Mainz – Hertha BSC 

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: