Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: Barca-gála a fináléban – VIDEÓVAL

Két hét után újra lehetőséget kapott a története huszonnegyedik kupagyőzelmére az Athletic Bilbao. A baszk együttesre egy újabb rangadóra várt a siker érdekében: az FC Barcelonát kellett volna legyőzniük.

Copa del Rey 2020/21 – Döntő
A koronavírus okozta program feltorlódás és a klubok kérelmeinek köszönhetően csak két hete sikerült lejátszani az elmúlt idény Copa del Rey fináléját. A sevillai finálét végül egy nehéz meccsen a másik baszk kirakatklub, vagyis a Real Sociedad nyerte meg.

A ma este már jóval egyértelműbbek voltak az esélyek: a rekordgyőztes, immár harmincegyedik kupatrófeájára ácsingózó Barca volt a favorit. A katalánok már a bajnoki címre is hajtanak a hajrára fordulva. Ellenben a Bilbao az elmúlt hat tétmeccsén borzasztó sorozatot produkált: négy vereség és két döntetlen.

Mindennek ellenére mégsem írhattuk le nagyon a baszkokat: mindig felszívják magukat Messiék ellen: ennek bizonyítéka pedig a januárban behúzott Szuperkupa finálé.

Ronald Koeman nem bízta a vakszerencsére a mai meccs alakulását: mindenképpen szerette volna besöpörni első trófeáját az FC Barcelona edzőjeként. Ennek megfelelően a lehető legerősebb kezdőcsapatot küldte ki a sérülések fényében. A végre megborotválkozott Lionel Messi igazi vezérként tündökölt a pályán, ám meglepetésre nem sikerült gólt szerezniük az első játékrészben. A Barca döbbenetes, folyamatos kontroll alatt tartotta a mezőnyjátékot. A szünetig több, mint 80 százalékos labdabirtoklási arányt értek el. Azonban a katalánokból hiányzott az átütő erő.
A második félidőre már megrázta magát a rekordgyőztes. Ugyan nem kapkodták el, de a meglepően jól futballozó Antoine Griezmann kezdte meg a gólgyártást. Ezt követően beindult a henger. A Koeman-tanítványok alig tizenkét perc alatt rámoltak be négy találatot.
A meccs hőse az a Messi lett, aki duplázni tudott. És könnyen lehet, hogy utolsó trófeájához segítette a Barcát, lévén még mindig tisztázatlan sorsa a lejáró szerződése miatt.

Athletic Bilbao – FC Barcelona 0:4 (0:0)
Helyszín: La Cartuja (Sevilla); Vezette: José Luis Munuera Montero
G.:ill. Griezmann (60.), de Jong (63.), Messi (68., 72.)

A meccs összefoglalója: