Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: A Chelsea kiejtette a Man. City-t! – Videóval!

Az angol FA-kupa első elődöntőjében a Chelsea minimális különbséggel múlta felül a Manchester City-t, és jutott a sorozat döntőjébe.

Az első félidőben inkább csak keresték a fogást a másikon a csapatok, de mintha kioltották volna a másik játékát a felek. (Elmaradt a City jellemző labdabirtoklási fölénye, 50-50% körül mozgott ez a mutató az egész 90 perc során – a szerk.)

Érezhető volt, hogy egy-egy védelmi megingás sokba kerülhet. Az első félidő forgatókönyvéhez tartozik, hogy annak a legelején a Chelsea-től les révén – jogosan – elvettek egy találatot.

A szünet után nem sokat változott a játék képe, a Chelsea méltó ellenfele volt a City-nek, majd az 55. percben meg is szerezte a vezetést Thomas Tuchel együttese: Egy formás és gyors londoni ellenakció végén Timo Werner centerezéséből Hakim Ziyech szerezte meg a vezetés (1-0)

A Chelsea nagyon jól őrizte előnyét, és bár voltak lehetőségei az egyenlítő gól megszerzésére a City-nek (Rubén Dias és Raheem Sterling járt ehhez legközelebb), a gól azonban elmaradt, így a londoniak jutottak az FA-kupa fináléjába, és várhatják holnapi ellenfelüket a Leicester City – Southampton találkozóról.

Érdekesség, hogy Thomas Tuchel edzői pályafutása során ez volt az első győzelme Pep Guardiola felett. A két szakember a német Bundesligában találkozott egymással, ám Tuchel legjobb eredménye egy 0-0 a Bayern München – Borussia Dortmund derbin.

Chelsea – Manchester City 1-0 (0-0)
Wembley stadion, Vezette: Mike Dean
Gólszerzők: Ziyech (55.)
Sárga lap: James (34.), Azpilicueta (90.) illetve Fernandinho (65.), Laporte (90+2.), R. Dias (90+3.)
Piros lap:

Chelsea: Kepa – Azpilicueta, T. Silva (Zouma, 87.), Rudiger – R. James, Kante, Jorginho, Chilwell – Ziyech (Emerson, 79.), Mount (Pulisic, 70.) – Werner (Havertz, 79.). Menedzser: Thomas Tuchel

Man. City: Steffen – Cancelo, R. Dias, Laporte, Mendy – Rodri, Fernandinho – Sterling, De Bruyne (Foden, 48.), F. Torres (Gündogan, 64.) – Gabriel Jesus. Menedszer: Pep Guardiola